Biedējoša ziņa smēķētājiem (311)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DucDigital, CC BY-ND 2.0

Smēķēt kļuvis daudz kaitīgāk nekā agrāk - mūsdienās smēķētājiem pastāv daudz lielāki draudi saslimt ar plaušu vēzi un citām slimībām, ar šādu secinājumu savā ziņojumā klajā nācis ASV galvenais ķirurgs Boriss Lušnjaks.

«Šobrīd smēķētājiem ir lielāks risks saslimt ar plaušu vēzi, nekā 1964.gadā, kad tika publicēts pirmais valsts galvenā ķirurga ziņojums. Turklāt tas ir pie apstākļiem, kad cilvēki smēķē daudz mazāk nekā agrāk,» norāda Lušnjaks.

Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem, smēķēšana citu slimību starpā var izraisīt aklumu, diabētu, resnās zarnas un aknu vēzi.

Bez tam, kaismīgiem smēķētājiem draud saslimšana arī ar tuberkolozi, impotenci, artrītu un imūnsistēmas vispārēju novājināšanos. Savukārt pasīvajiem smēķētājiem palielinās insulta risks un risks saslimt ar vēzi un sirds slimībām.

ASV slimību kontroles un prevencijas direktors Tomass Frīdens norāda, ka smēķēšana ir daudz kaitīgāka, nekā mums licies līdz šim. «Pat pēc 50 gadiem mēs atklājam jaunus veidus, kā smēķēšana sakropļo un nogalina cilvēkus,» norāda Frīdens.

Komentāri (311)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu