Itālijā atrasti dinozaura pēdas nospiedumi (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Oktobrī Itālijas dienvidos tika atrasti dinozaura pēdas nospiedumi, ar ko vietējās amatpersonas cer piesaistīt tūristus.

Paleontologs Marko Petrucelli pagājušā gada oktobrī dabas parkā Bari uzgāja aptuveni 10 000 pēdu nospiedumu, ziņo vietne «Bari Today».

3500 kvadrātmetru platībā savas pēdas bija atstājuši dažādu sugu dinozauri.

Petrucelli atklājumi pārbaudīti. Pēc tam tiks noteikta teritorijas vēsturiskā vērtība, cerot to padarīt par populāru tūristu atrakciju - «brīvdabas muzeju».

Zemes gabala īpašnieks ir uzņēmējs Dante Macitelli, kurš plāno dabas parka teritorijā uzcelt amfiteātri. Viņš uzskata, ka šīs abas lietas «ir savienojamas un kopā veidos lielisku kultūras objektu».

Šajā Itālijas reģionā atrastas vairākas dinozauru atstātas liecības. Tie mitinājās Itālijas teritorijā Juras un Krīta laikmetā pirms simtiem miljoniem gadu.

Bari jau atvērts izglītojošs brīvdabas muzejs «Il Parco dei Dinosauri», kurā apskatāmi pilna izmēra dinozauru atveidi, kas balstīti uz turpat atrastajām fosilijām.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu