Latvijas biatlonistiem PK sprinta sacensībās vietas pašā lejasgalā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Biatlona federācija

Trīs Latvijas biatlonisti šodien uzrādīja ļoti pieticīgus rezultātus Itālijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas sestā posma desmit kilometru sprinta distances sacensībās.

Labākais no latviešiem bija Edgars Piksons, kurš ar divām kļūdām šaušanā ierindojās 89. vietā. Tikmēr ar pieciem nesašautiem mērķiem Rolands Pužulis finišēja 98. pozīcijā, bet Aleksandram Patrijukam četras kļūdas šaušanā un pēdējā, 100. vieta.

Neviens no latviešiem līdz ar to nekvalificējās sestdien gaidāmajām iedzīšanas sacensībām.

Šajā posmā nestartē Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs, kurš devies uz nometni Austrijā, lai atvilktu elpu no sacensībām un gatavotos sezonas atbildīgākajiem startiem.

Dalītu pirmo vietu sacensībās izcīnīja itālietis Lūkass Hofers un Simons Šemps no Vācijas, kuri šāva attiecīgi ar vienu un nevienu kļūdu, bet trešais 4,3 sekundes nopakaļus finišēja nekļūdīgi šāvušais vācietis Arnds Faifers.

Piksons uzvarētājam finišā zaudēja trīs minūtes un 33 sekundes.

Tikmēr pēdējo divu gadu Pasaules kausa ieguvējs un pašreizējais kopvērtējuma līderis Martēns Furkāds no Francijas ierindojās piektajā vietā.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā joprojām atrodas Furkāds.

Kā ziņots, posms sākās ceturtdien ar 7,5 kilometru sprintu dāmām, kad pie pirmās uzvaras karjerā tika francūziete Anaīsa Beskona, bet vienīgā Latvijas pārstāve Žanna Juškāne palika 87. vietā.

Sestdien notiks posma iedzīšanas sacensības, bet svētdien paredzētas stafetes.

Šis ir pēdējais Pasaules kausa posms pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm. Pirms tām vēl Čehijā notiks Eiropas čempionāts, bet atlikušie trīs Pasaules kausa posmi norisināsies jau pēc Olimpiādes.

Rastorgujevs un Juškāne, visticamāk, būs vienīgie Latvijas biatlona pārstāvji Soču ziemas olimpiskajās spēlēs. Dalībai olimpiskajās spēlēs rīkotāji dalīs arī īpašos ielūgumus jeb wild card, tomēr Latvijai gandrīz nav cerību kādu no tiem iegūt. Pirms sezonas uz to varēja pretendēt Edgars Piksons, tomēr viņa rezultāti Pasaules kausa sacensībās nav bijuši pietiekami labi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu