Henkelei uzvara Pasaules kausa sacensībās biatlona iedzīšanā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas biatloniste Andrea Henkele šodien tika pie uzvaras Itālijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas sestā posma desmit kilometru iedzīšanas sacensībās.

Četrās šaušanās Henkele spēja izvairīties no kļūdām, bet finišā viņa par 1,6 sekundēm apsteidza arī nekļūdīgi šāvušo Nadeždu Skardino no Baltkrievijas.

Pirms tam 7,5 kilometru sprinta distancē Henkele izcīnīja otro vietu, bet Skardino bija astotā.

Trešajā vietā 6,6 sekundes aiz uzvarētājas ar trim nesašautiem mērķiem ierindojās Tūra Bergere no Norvēģijas, bet sprinta distances uzvarētāja Anaīsa Beskona bija spiesta samierināties ar 11. pozīciju.

Latvija šajā sacensībās nebija pārstāvēta, jo Žanna Juškāne ceturtdien ieņēma 87. vietu sprinta distances sacensībās un iedzīšanai nekvalificējās.

Šo posmu izlaiž daudzas vadošās biatlonistes, tāpēc daudzām valstīm startē otrie sastāvi.

Bergere ar 461 punktu kļuvusi par jauno kopvērtējuma līderi, bet sešus punktus viņai zaudē baltkrieviete Darja Domračova. Trešā ar 444 punktiem ir Kaisa Makarainena no Somijas, bet līdzšinējā līdere Gabriela Soukalova no Čehijas, kura sprintā izpelnījās diskvalifikāciju, tagad ir ceturtā ar 426 punktiem.

Vēlāk šodien notiks iedzīšana arī vīriem, bet svētdien paredzētas stafetes.

Šajā posmā nestartē Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs, kurš devies uz nometni Austrijā, lai atvilktu elpu no sacensībām un gatavotos sezonas atbildīgākajiem startiem.

Šis ir pēdējais Pasaules kausa posms pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm. Pirms tām vēl Čehijā notiks Eiropas čempionāts, bet atlikušie trīs Pasaules kausa posmi norisināsies jau pēc Olimpiādes.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu