Aukstuma vilnis, iespējams, turpināsies līdz februārim (111)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Aukstums, kas aptvēris Latviju un visu Eiropas ziemeļaustrumu daļu, saglabāsies ne tikai nākamnedēļ, bet arī aiznākamnedēļ, liecina pašreizējā «Global Forecast System» prognoze.

Debesis bieži būs skaidras, vien dažbrīd parādīsies mākoņi, no kuriem iespējams neliels sniegs. Lai gan Latvijai tuvosies cikloni ar siltāku gaisu, saskaņā ar jaunāko prognozi tuvākās divas nedēļas savas pozīcijas noturēs anticiklons ar aukstu gaisu.

Dažās naktīs un rītos Latgalē un Vidzemē gaisa temperatūra var pazemināties līdz pat -24 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā pārsvarā būs -8..-13 grādu, nedaudz siltāks laiks saglabāsies Kurzemes piekrastē.

Tā kā sniega Latvijā ir ļoti maz, ilgstošais aukstums izraisīs zemes sasalšanu dziļā slānī, līdz ar to iespējama seklāko ūdensvadu aizsalšana un atsevišķu kultūraugu nosalšana. Ledus upēs un ezeros kļūs arvien biezāks, gaidāma arī ledus veidošanās Rīgas jūras līcī.

Jau ziņots, ka 19.janvāra rītā vietām Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra pazeminājās līdz -20..-21 grādam, bet Skandināvijas ziemeļos sals sasniedza -41 grādu.

Komentāri (111)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu