Aizvadīta gada aukstākā nakts, gaidāma vēsa diena (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Petra Senders, CC BY-NC-ND 2.0

Šodien Latvijā gaidāms saulains un sauss laiks. Pūtīs mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas Kurzemes piekrastē brāzmās saglabāsies līdz 14 metriem sekundē, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Naktī gaisa temperatūra Kurzemē pazeminājusies līdz -12..-15 grādiem, vien Ziemeļkurzemes piekrastē ir -5..-11 grādu; valsts centrālajā daļā ir -14..-18 grādu, bet Latvijas austrumos sals vietām sasniedza -19..-22 grādus.

Zemākā gaisa temperatūra, -22 grādi, reģistrēta sešos rītā Kārsavā. Tas ir jauns šīs ziemas aukstuma rekords Latvijā.

Savukārt šodien gaisa temperatūra no rīta sasniegs -10…-15, austrumos -16…-19 grādus, dienas vidū tā paaugstināsies līdz -8…-12, Kurzemē pat līdz -4…-8 grādiem.

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši un brauktuves pārsvarā ir sausas, informē Latvijas Valsts ceļi, tomēr vairākos ceļa posmos novērojama ledus veidošanās.

Rīgas apkārtnē apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu posmā Salaspils – Babīte, brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Ventspils virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu posmā Rīga - Priedaine, brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Liepājas virzienā autoceļš vietām apledojis posmā Kalnciems – Apšupes krustojums, brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Jelgavas virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu posmā Jelgava - Eleja, brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Bauskas virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu posmā Rīga - Iecava, brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Daugavpils, Siguldas, Valmieras un Ainažu virzienos ir apmierinoši braukšanas apstākļi. Brauktuves sausas.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir vietām Jelgavas, apkaimē. Brauktuves vietām apledo un tās kaisa.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu