ASV Aktieru ģildes balvu sadalē triumfē filma «Amerikāņu afēra»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

18.janvāra vakarā Losandželosā pasniegtas ikgadējās Aktieru ģildes godalgas. ASV Aktieru ģilde (Screen Actors Guild jeb «SAG») tika dibināta 1933.gadā kā organizācija, kas iestājas par kino aktieru tiesībām. Līdzās Producentu ģildes (PGA) balvām, kas tika pasniegtas 19.janvāra vakarā, un Režisoru ģildes (DGA) godalgām, kuras tiks sadalītas 25.janvārī, Amerikas Aktieru ģilde ir viena no trīs vadošajām organizācijām, kuru balvas norāda uz potenciālajiem ASV Kinoakadēmijas laureātiem. Pēdējo astoņpadsmit gadu laikā Aktieru ģildes centrālās godalgas saņēmēji ar ASV Kinoakadēmijas «Oscar» balvas laureātiem gada labākās filmas kategorijā ir sakrituši deviņas reizes, ieskaitot pagājušā gada labāko filmu «Argo». 

Galveno godalgu labākā aktieru ansambļa kategorijā šogad saņēmusi režisora Deivoda O.Rasela lente «Amerikāņu afēra» («American Hustle»), kurā titullomas izpilda aktieri Kristians Beils, Bredlijs Kūpers, kā arī Eimija Adamsa un Dženifera Lourensa, kuras pirms nedēļas tika godalgotas Zelta Globusu pasniegšanas ceremonijā. Filma uz Latvijas lielajiem ekrāniem iznāk 31.janvārī.

Par gada labāko aktieri atzīts Metjū Makkonehijs, bet labākā otrā plāna aktiera tituls piešķirts Džaredam Leto. Abi aktieri par lomām drāmā «Dalasas pircēju klubs» («Dallas Buyers Club») pagājušā nedēļas nogalē saņēmuši Zelta Globusa godalgas. Makkonehijs nominēts arī «Oscar» balvai attiecīgajā kategorijā, un jāpiebilst, ka pēdējos deviņus gadus SAG laureāti labākā aktiera kategorijā ir saņēmuši arī «Oscar» balvu. Filma patlaban ir skatāma arī Latvijas kinoteātros.

Labākās aktrises godalgu saņēmusi Keita Blanšeta par lomu Vudija Alena filmā «Jasmīnas stāsts» («Blue Jasmine»), bet labākās otrā plāna aktrises tituls piešķirts Stīva Makvīna drāmas «12 gadi verdzībā» («12 Years A Slave») zvaigznei Lupitai Njongo. «12 gadi verdzībā» Latvijā tiks demonstrēta no 24.janvāra.

Aktieru ģildes godalgu saņēmēji:

  • Labākais aktieru ansamblis kinofilmā: «Amerikāņu afēra» («American Hustle»);
  • Labākais aktieris: Metjū Makkonehijs par lomu filmā «Dalasas pircēju klubs» («Dallas Buyers Club»);
  • Labākā aktrise: Keita Blanšeta par lomu filmā «Jasmīnas stāsts» («Blue Jasmine»);
  • Labākais otrā plāna aktieris: Džareds Leto par lomu filmā «Dalasas pircēju klubs» («Dallas Buyers Club»);
  • Labākā otrā plāna aktrise: Lupita Njongo par lomu filmā «12 gadi verdzībā» («12 Years A Slave»).
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu