Valmieras drāmas teātrī pasniegs pirmo «Krodera balvu» (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Šodien, 20. janvārī plkst.18.30 Valmieras teātrī notiks pirmās «Krodera balvas» pasniegšanas pasākums, aģentūru LETA informēja VDT sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Ceriņa.

Pasākuma laikā «Krodera fonda» valde pasniegs balvu gada izaicinošākajam un izcilākajam mākslinieciskajam devumam teātrī 2013.gadā. «Krodera balva» gada izaicinošākajam izcilniekam būs mākslinieka Aivara Vīlipsona veidota statuete - mets topošajam Krodera piemineklim, kā arī 500 latu jeb 711,44 eiro naudas balva no Krodera atstātā mantojuma.

Kā iepriekš norādīja Ceriņa, atšķirībā no «Spēlmaņu nakts», kas fiksē sezonas augstāko kvalitāti, «Krodera balvas» mērķis ir izcelt situācijas pārvērtēšanu, skatpunkta maiņu, izraušanos no ierastiem, lai arī pareiziem un stabiliem priekšstatiem. «Krodera balva» nav domāta par labu vai izcilu darbu nostabilizētā, jau zināmā sistēmā - ir nepieciešams izaicinājums, jauns skatpunkts, «vairāk un citādāk, nekā gaidīts», atzina teātra pārstāve.

Tāpat ziņots, ka pērn darbību sāka «Krodera fonds» ar mērķi rūpēties par režisora piemiņas saglabāšanu, vācot ziedojumus Krodera pieminekļa izveidei Valmierā, kā arī katru gadu izvērtēt un pasniegt «Krodera balvu» par sezonas izaicinošāko un izcilāko notikumu teātra pasaulē.

«Krodera balvu» var saņemt gan izrāde, režisors, aktieris, gan arī grāmatas autors vai cits ar teātra mākslu saistīts pasākums, pat ideja. Balvas ieguvēju nosaka fonda valdes locekļi. «Krodera balvas» pasniegšana turpmāk notiks Valmieras teātrī katru gadu janvāra otrajā vai trešajā pirmdienā, pēc iespējas tuvāk režisora vārda dienai, kas ir 20.janvārī.

Oļģerta Krodera fonda dibinātāji ir Krodera aktieri, Vidzemes uzņēmēji un režisoram tuvie cilvēki. Fonda valdē ievēlēta Valmieras teātra direktore Evita Sniedze, Valmieras teātra aktieris Rihards Rudāks, Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš, Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš un scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis.

Kroders mūžībā aizgāja 91 gada vecumā 2012.gada 10.oktobrī.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu