Foto: «LG Electronics» viedtelefoni ar izliektu ekrānu drīzumā arī Eiropā (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «LG Electronics» otrdien paziņoja, ka nākamajā mēnesī Eiropā tirdzniecībā sāks piedāvāt viedtelefonu ar ieliektu ekrānu, kas tiek uzskatīts par pirmo soli tuvāk pilnībā lokaniem elektronikas produktiem.

LG norāda, ka viedtālrunis «G-Flex» veikalos Seulā nonāca jau oktobrī, taču aptuveni 20 Eiropas valstīs, tostarp Francijā, Vācijā, Lielbritānijā un Zviedrijā tā tirdzniecība tiks sākta februārī.

Savukārt līdz marta beigām šis viedtelefons nonāks tirdzniecībā arī ASV. Informācija par tālruņa cenu pagaidām sniegta netiek.

Neskatoties uz tā nosaukumu, «G-Flex» nelokas, bet tas izmanto elastīga gaismas diožu (OLED) ekrāna tehnoloģiju, lai radītu izliektu sešu collu displeju.

«G-Flex» ekrāns ir ielikts pa vertikālu asi, «vadoties pēc sejas veidola,» uzsver LG.

Izliekti ekrāni, kas ir vieglāki un plānāki par pašreiz tirgū pieejamiem displejiem, tikai piedzīvo savu izaugsmi ekrānu tehnoloģijās, kas aizvien vairāk pārslēdzas uz elastīgiem paneļiem, kurus iespējas saliekt, vai pat satīt vai salocīt.

Tomēr uzņēmumiem vēl nepieciešams izstrādāt arī citas ierīču komponentes, tostarp akumulatorus, kas būtu spējīgas liekties kopīgi ar ierīci.

Izliekti ekrāni jau ir pieejami tirdzniecībā lielo ekrānu televizoros, kurus piedāvā gan «Samsung», gan LG. Šie ekrāni piedāvā krietni uzlabotāku skatīšanās pieredzi, taču ir krietni dārgāki par parastajiem ekrāniem.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu