Grabuste pēc konkurentes diskvalifikācijas saņems EČ bronzas medaļu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Atsaucoties uz jaunākajiem Eiropas Vieglatlētikas asociācijas izplatītajiem 2012. gada Eiropas čempionāta sieviešu septiņcīņas rezultātiem, otrās vietas ieguvēja ukrainiete Ludmila Osipenko ir diskvalificēta, līdz ar to Aiga Grabuste ir izcīnījusi bronzas medaļu šajās sacensībās, bet Laura Ikauniece ierindojusies otrajā vietā.

Kā ziņo Eiropas Vieglatlētikas asociācijas (EAA) pārstāvis, septembrī tika saņemts oficiāls paziņojums par Osipenko diskvalifikāciju. Līdz ar to Latvijas labākās daudzcīņnieces - Ikauniece un Grabuste - ierindojas attiecīgi otrajā un trešajā vietā 2012. gadā notikušajā Eiropas čempionātā Helsinkos.

EAA pārstāvis norāda, ka jauno medaļu piegādes process ir samērā ilgs un sarežģīts. Tomēr, neskatoties uz to, jau šobrīd tiek domāts, kā ātrāk nogādāt medaļas mūsu sportistēm.

Latvijas Vieglatlētikas savienība atgādina, ka Eiropas čempionātā 2010. gadā Barselonā Māris Urtāns ir izcīnījis trešo vietu, pamatojoties uz baltkrieva Andreja Mikneviča diskvalifikāciju. Jaunās medaļas pasniegšana Urtānam plānota februāra mēnesī.

http://www.european-athletics-statistics.org/db/eurathresults.php?CID=12824352#2.400.1

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu