Aukstākais rīts šajā ziemā (36)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Trešdienas rītā dažviet gaisa temperatūra noslīdējusi līdz -22 grādiem, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) publicētā informācija.

LVC informē, ka braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši, brauktuves sausas.

Jelgavas virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Jelgava – Meitene. Liepājas virzienā autoceļš vietām apledojis posmā Kalnciems – Apšupes krustojums. Brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās vietām apgrūtina braukšanas apstākļus Jelgavas, Ventspils un Jēkabpils apkaimēs. Brauktuves apstrādā ar pret apledojuma materiāliem.

BNS vēsta, ka 22 grādu sals reģistrēts Apes novadā un Vidzemes augstienē.

Zemgalē un Vidzemes piekrastē termometri rāda -16..-19 grādu, savukārt Kurzemē gaisa temperatūra ir no -7..-8 grādiem Kolkā un Mērsragā līdz -15..-18 grādiem reģiona dienvidu daļā.

Daudzviet valstī tik zema gaisa temperatūra ir pirmo reizi šajā ziemā.

Atbilstoši Ministru Kabineta noteikumiem apstākļos, kad āra gaisa temperatūra ir zemāka par -20 grādiem, izglītības iestādes var neapmeklēt bērni vecumā līdz 12 gadiem.

Rīgā skaidras debesis, pūš ziemeļaustrumu vējš ar ātrumu 3-5 metri sekundē, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -16..-17 grādiem.

Galvaspilsētas centrā šis ir aukstākais rīts pēdējā gada laikā.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu