«Otra puse» un Normunds Pauniņš sniegs lielkoncertus (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviešu romantiskākā popmūzikas grupa «Otra puse» un tās solists Normunds Pauniņš šopavasar pie klausītajiem dosies ar diviem lielkoncertiem «Uzzīmē mani». Pirmais koncerts būs 8. martā Ventspilī, teātra namā «Jūras Vārti»,  bet 7. maijā koncerts notiks Rīgā, koncertzālē «Palladium». 

Grupas «Otra puse» muzikālo skanējumu un Normunda Pauniņa samtaino balss tembru papildinās lielkoncertu īpašais viesis – Latvijā populārais perkusiju virtuozs Rihards Zaļupe, kā arī stīgu kvintets. Koncertos skanēs «Otras puses» hiti, kā arī dziesmas no jaunā albuma «Uzzīmē mani».

Grupas līderis Normunds Pauniņš atzīst, ka «Otra puse» jau ilgāku laiku vēlējās klausītājus iepriecināt ar lielkoncertiem. Tas beidzot ir noticis un «Otra puse» ar diviem lieliem koncertiem ieskandinās pavasari. «Savas skaistākās dziesmas gribam nodziedāt plašākai publikai. Šobrīd gatavojamies koncertiem ar lielu atbildību, jo klausītājiem vēlamies sniegt kvalitatīvu mūzikas baudījumu. Tādēļ arī uzaicinājām grupas bijušo bundzinieku Rihardu Zaļupi bagātināt mūsu koncertu ar perkusiju meistarklasi,» gaidāmos lielkoncertus raksturo Pauniņš.

Grupu «Otra puse» 1992.gadā izveidoja «Jumpravas» dalībnieki Aigars Grāvers un Aigars Krēsla, par grupas solistu aicinot skanīgā vokāla īpašnieku Normundu Pauniņu un grupas «Vaidava» taustiņinstrumentālistu Ivaru Makstnieku.

Megahita statusu sasniedza 1992. gadā tapusī Aigara Krēslas dziesma «Pēc lietus» ar Igo vārdiem un drīz pēc tam arī Normunda Pauniņa dziesma «Vēstules» ar Jāņa Baltausa tekstu.

2009.gadā izdots albums «Nakts vai Rīts», kurš pārsteidzoši ieguva Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu kā labākais popmūzikas albums, kā arī albuma tituldziesma ar tādu pat nosaukumu saņēma radio hīta balvu kā gada atskaņotākā un lejupielādētākā dziesma.

2011.gadā atzinību no klausītājiem ieguva Normunda Pauniņa duetā ar Aiju Andrejevu iedziedātā dziesma «Ave Pali». Dziesma ieguva tik milzīgu klausītāju mīlestību un atbalstu, ka ierindojās 1.vietā «Muzikālajā bankā», tādējādi, kļūstot par 2011. gada vērtīgāko dziesmu. «Ave Pali» izvēlēta arī par LNT seriāla «Nesaki man bizū» tituldziesmu.

2013 gada 1. maijā «Otra puse» klausītāju vērtējumam nodeva jaunu ierakstu albumu «Uzzīmē mani». Albuma tituldziesma «Uzzīmē mani», ko Normunds Pauniņš dzied duetā ar jauno dziedātāju Antru Stafecku, ir nominēta Latvijas radio 2 roka un popdziesmu aptaujas «Muzikālā banka» 15 klausītāko dziesmu vidū. Dziesma «Uzzīmē mani» jau kļuvusi par tautā iemīļotu un ir viena no Latvijas radio staciju spēlētākajām dziesmām.

Jau 5. martā norisināsies Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas svinīgā ceremonija. «Otra puse» pretendē uz Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu nominācijās - Labākais popdziesmu albums «Uzzīmē mani», Labākā dziesma «Uzzīmē mani», kā arī «Alfas» Top10 gada dziesma 2013 nominantos.

  • Uz «Otras puses» lielkoncertiem – gan 8. martā Ventspils teātra namā «Jūras vārti», gan 7. maijā Rīgas koncertzālē «Palladium» biļetes var iegādāties «bilesuserviss.lv».
Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu