Aicina uz semināru par iespējām mācīties Dānijā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pieteikšanās studijām Dānijas augstskolās nākamajam mācību gadam sāksies jau 1. februārī. Organizācija Dream Foundation Latvija studētgribētājus aicina uz bezmaksas semināru, kurā būs iespēja uzzināt informāciju par Dānijas augstskolām un izglītības sistēmu, pieteikšanās prasībām, kā arī praktiskus padomus par studentu dzīvi Dānijā. Seminārs notiks 2014. gada 28. janvārī, plkst. 17:30, Rīgas Ekonomikas augstskolā (Strēlnieku ielā 4a), 303. auditorijā.

Pēdējo gadu laikā Dānija ir viena no populārākajām valstīm, uz kuru Latvijas jaunieši dodas studēt. Uz jautājumu, kāpēc jaunieši izvēlas studēt tieši Dānijā, visbiežākā atbilde ir – iespēja iegūt bezmaksas izglītību Eiropas Savienības pilsoņiem. Tāpat studētgribētājus piesaista plašā studiju programmu izvēle angļu valodā, praktiskā pieeja mācībām, ciešā augstskolu sadarbība ar uzņēmumiem, kā arī pabalsta iespējas strādājošiem studentiem (līdz pat 750 eiro mēnesī).

Orhūsas Universitātes (Aarhus Universitet) absolvente Olīvija Janušone, stāstot par studiju pieredzi Dānijā, uzsver atšķirīgās mācību metodes – studiju laikā grupu darbs ņem virsroku pār individuālo darbu, lai sagatavotu studentus turpmākam darbam uzņēmumos, kur lielākoties būs jāstrādā komandā. Olīvija pozitīvi vērtē ciešo sadarbību ar dažādiem Dānijas uzņēmumiem studiju laikā, kā arī atmosfēru universitātē: «Lektori ir kā draugi, kurus tu sauc vārdā, un ir jauka, nepiespiesta atmosfēra.» Olīvija raksturo Dāniju kā ļoti tīru, sakārtotu un drošu valsti un pašus dāņus kā ļoti izpalīdzīgus, atsaucīgus un pozitīvus cilvēkus.

Seminārā būs iespēja uzzināt informāciju par Dānijas augstskolām un izglītības sistēmu, kā arī pieteikšanās prasībām, stājoties Dānijas augstskolās. Seminārā piedalīsies Dānijas augstskolu studenti, kas pastāstīs par savu studiju pieredzi, sniegs ieteikumus tiem, kas gatavojas studēt Dānijā, kā arī atbildēs uz semināra apmeklētāju jautājumiem gan par studijām, gan sadzīvi.

Organizācija Dream Foundation sadarbojas ar 11 augstākās izglītības iestādēm Dānijā, kas piedāvā gan bakalaura, gan maģistra līmeņa studiju programmas. Kopumā Dream Foundation sadarbojas ar vairāk nekā 50 augstākās izglītības iestādēm 16 valstīs, piedāvājot vairāk nekā 3000 dažādas studiju programmas. Izmantojot Dream Foundation sistēmu internetā, iespējams pieteikties līdz pat 6 ārzemju augstskolām, aizpildot tikai vienu pieteikumu.

www.dreamfoundation.eu

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu