«Pussy Riot» piedalīsies «Amnesty International» koncertā Ņujorkā (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

No cietuma atbrīvotās krievu pankroka grupas «Pussy Riot» dalībnieces nākammēnes dosies uz Ņujorku, kur piedalīsies starptautiskās cilvēktiesību aizsardzības organizācijas «Amnesty International» rīkotajā koncertā.

Nadežda Tolokoņņikova un Marija Aļohina 5.februārī uzstāsies ar runu koncertā Bruklinā. «Mēs vairāk nekā jebkurš cits saprotam, cik svarīgs ir «Amnesty International» darbs, saistot aktīvistus ar ieslodzītajiem. Mēs nekad neaizmirsīsim, ko nozīmē atrasties cietumā pēc politiskas notiesāšanas. Mēs esam solījušas turpināt palīdzēt tiem, kas vēl arvien atrodas aiz restēm, un mēs ceram redzēt jūs visus «Amnesty International» koncertā,» teikts Tolokoņņikovas un Aļohinas paziņojumā, kuru otrdien publiskoja «Amnesty International».

««Pussy Riot» kāps uz skatuves, lai dalītos savā vīzijā par to, kā «Amnesty International» kustība un mūzikas spēks var palīdzēt atbrīvot sirdsapziņas cietumniekus visā pasaulē,» norādīja «Amnesty International» pārstāvis.

Koncertā piedalīsies tādas grupas kā «The Flaming Lips», «Imagine Dragons», «The Fray», «Cold War Kids», «Cake», kā arī R&B dziedātāja Lorīna Hila un citas zvaigznes.

«Amnesty International» pirmo šādu koncertu sarīkoja pirms 25 gadiem. Toreiz pasākumā piedalījās rokgrupa U2, mūziķi Stings un Lū Rīds.

  • Koncerta mērķis šodien ir pievērst jaunās paaudzes uzmanību cilvēktiesību jautājumiem, norādījusi organizācija.
Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu