KNAB vadība domā par iespējām vērsties tiesā par Dombrovska lēmumu atjaunot Strīķi amatā (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadība apsver iespējas vērsties tiesā par nu jau bijušā premjera Valda Dombrovska (V) lēmumu, ar kuru atcelts KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka rīkojums par Jutas Strīķes atbrīvošanu no biroja priekšnieka vietnieces amata.

KNAB priekšnieka vietniece un pašreizējā biroja priekšnieka pienākumu izpildītāja Ilze Jurča telekanālā LNT norādīja, ka šobrīd tiek precizētas Dombrovska lēmuma juridiskās nianses un pēc tam tiks lemts par tālāko rīcību.

«Premjera rīkojumam ir tūlītējs spēks, taču, ņemot vērā, ka KNAB ir tiešās pārvaldes iestāde, kurai ir īpašs statuss un īpašas neatkarības garantijas, kuras ietvertas mūsu speciālajā likumā un attiecīgi īpašas kompetence iestādes vadītājam, mēs tomēr šajā brīdī šo rīkojumu vērtējam,» norādīja Jurča.

KNAB pieturas pie tā, ka darba uzteikums Strīķei bija pārsūdzams tiesā, kurā tiktu vērtēts tā tiesiskums. Piektdien, 24.janvārī, no atvaļinājuma atgriežas Streļčenoks, un tad arī tiks lemts par iestādes turpmāko rīcību.

Jau ziņots, ka vakar Dombrovskis nolēmis atkārtoti atcelt Streļčenoka rīkojumu par Strīķes atkārtotu atbrīvošanu no amata.

Pirmo reizi KNAB priekšnieks Strīķi no amata atbrīvoja pērn 20.decembrī, tomēr Dombrovskis šā gada 7.janvārī atcēla Streļčenoka rīkojumu. Streļčenoks 14.janvārī atkārtoti uzteica darbu savai vietniecei. Strīķe atbrīvota no ieņemamā amata saistībā ar to, ka viņa ir zaudējusi darba devēja uzticību.

KNAB jau pērnā gada nogalē paziņoja, ka Streļčenoks savas vietnieces Jutas Strīķes darbu vērtējis vienpersoniski, jo jaunākās tiesību normas vairs neparedz veidot atsevišķu vērtēšanas komisiju.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu