Iedzīvotāji neapmierināti-bažas, ka dubultosies maksa par patērēto ūdeni un atkritumu izvešanu (135)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Līdz ar grozījumiem Ministru kabineta noteikumos spēkā stājusies jauna komunālo pakalpojumu apmaksas kārtība. Par galveno kritēriju tajā izmantots nevis dzīvoklī deklarēto iedzīvotāju skaits, bet gan mājā esošo dzīvokļu skaits.

Tukumnieki aprēķinājuši, ka tādējādi dubultosies gan maksa par atkritumu izvešanu, gan ūdens skaitītāju nomaiņu, gan it kā patērēto ūdeni, vēsta Latvijas Televīzija.

Arī par atkritumu apsaimniekošanu tagad jāmaksā nevis pēc dzīvokļos deklarēto iedzīvotāju skaita, bet gan īpašumu skaita. Tukuma dome gan lēmusi, ka taisnīgāk būs, ja maksa tiks noteikta nevis uz katru īpašumu, bet gan uz katru kvadrātmetru, tomēr iedzīvotāji ir neapmierināti, jo ir bažas, ka būs jāmaksā par to, kas nav tērēts.

«Es savā četristabu dzīvoklī esmu palikusi viena pati, un man tagad maksu par atkritumu apsaimniekošanu rēķinās uz kvadrātmetriem, man tas īsti nepatīk,» atzīst kāda tukumniece.

Iemesls grozījumiem esot nespēja sakārtot deklarēšanās sistēmu - arī apkopotā statistika Tukuma pilsētā liecina, ka vairums dzīvokļos dzīvo tikai viens vai divi cilvēki.

Iedzīvotāji gan vēl var izmainīt komunālo pakalpojumu apmaksās kārtību, tad jāsasauc katras mājas kopsapulce un ar balsu vairākumu jāvienojas par citu apmaksās kārtību.Lai par atkritumu izvešanu varētu maksāt kā līdz šim - pēc deklarēto iedzīvotāju skaita - par to jāvienojas visām mājām, kas izmanto vienu konteinera laukumu.

Komentāri (135)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu