Sieviete lūdz glābēju palīdzību pavisam neikdienišķā situācijā (71)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Kāda sieviete lūgusi glābēju palīdzību pavisam neikdienišķā situācijā - pastaigājoties pa Daugavas krastmalu iepretim Spīķeriem, sieviete ieraudzījusi ledū iesalušu putnu, kas acīmredzot cietis pamatīgas sāpes un pēdējiem spēkiem cīnījies par savu dzīvību, vēsta LNT raidījums «Degpunktā».

Sieviete stāsta, ka pamanījusi, ka upes vidū putns bezpalīdzīgi plivina spārnus, viņam uzbrukuši citi putni. Sievieti redzētais esot ļoti satriecis.Viņa izsaukusi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābējus, un viņai par pārsteigumu glābēji bijuši ļoti saprotoši. Nepilnu 10 minūšu laikā glābēji ieradās un izglāba putnu.

Paši glābēji gan paveikto nesauc par ko īpašu, jo teju katru dienu kāds zvanot un lūdzot glābt nelaimē nokļuvušus dzīvniekus.

VUGD pārstāve Inga Vetere norāda, ka gadījumi, kad putni iesals ledū, ir retums, jo veseli putni ledū neiesalst. Viņa pastāstīja, ka pēdējās dienas gandrīz katru dienu VUGD saņem zvanus par ledū iesalušiem gulbjiem, 90% gadījumu gan tie ir maldinoši. Kad glābēji gulbjiem tuvojas, putni visai nikni pagriežoties un aizejot pa ledu prom.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu