Nelielas organizācijas pulcējas atbalstīt Sudrabas kustību (51)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vairākas plašākai sabiedrībai mazpazīstamas nevalstiskās organizācijas (NVO) un arodbiedrības ir izplatījušas publisku aicinājumu citām NVO rekomendēt savus pārstāvjus, «lai palīdzētu Ingunas Sudrabas veidotajai kustībai «Latvija ir mūsu mājas» izstrādāt ekonomikas attīstības programmu».

Aicinājumu parakstījušas uzņēmēju un tirgus arodbiedrības «Saimnieki», Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu konfederācijas, Sociāli ekonomiskās attīstības kustības, biedrības «Enerģija tautai», Latvijas Ūdenstransporta arodbiedrības federācijas, Apsardzes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Mākslinieku savienības Dizaina mākslas asociācijas un citu organizāciju pārstāvji.

Viens no aicinājuma parakstītājiem, Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu konfederācijas prezidents Ēriks Rozencveigs aģentūrai LETA atzina, ka aicinājums ar Sudrabu nav saskaņots un tā autori nemaz nezina, vai viņu idejas kāds grasās uzklausīt. Viņš nezināja teikt, kurš bijis aicinājuma autors, tas vairāk esot noticis stihiski. Sudrabu viņš pazīstot personīgi un vērtē kā godīgu cilvēku, taču viņš nav pārliecināts, vai bijusī valsts kontroliere vispār dzirdējusi par šādu aicinājumu.

«Man ir aizdomas, ka tas bija kolektīvs lēmums. Ņemot vērā, ka ir parādījusies Sudraba, kurai ir vēlēšanās kaut ko mainīt uz labo pusi, un viņas idejas sakrīt ar mūsu redzējumu. Ja tu neesi slinks un kaut kas nepatīk, tad kaut kas jādara par labu,» uzsvēra Rozencveigs.

Rozencveigs noteikti piedalīšoties Sudrabas veidotajā kustībā, tikai vecuma dēļ neuzskatot, ka jābūt «pirmajās rindās». Sarunas ar Sudrabu par kustību viņam nav bijušas.

Paziņojuma autori pauž nostāju, ka kustībai «Latvija ir mūsu mājas» nekavējoties jāizstrādā valsts ekonomiskās attīstības stratēģiskais plāns un tas ir jāizdara nozaru kompetentākajiem profesionāļiem. Aicinājuma autori uzskata, ka ir jāmaina vēlēšanu likums un vēlēšanas jāorganizē, kā to paredz Satversme. Tas jādara, lai ievēlētu cilvēkus ne tikai no sīkpartiju sarakstu izvēlētiem kandidātiem. Tāpat jāizslēdz no Saeimas vēlēšanu likuma sadaļa, kas neļauj vēlēšanu aploksnē ievietot vairākus biļetenus ar brīvi izvēlētiem kandidātiem no dažādām partijām.

Nevalstisko organizāciju pārstāvji arī domā, ka jālikvidē birokrātija un korupcija valsts izpildvaras un pašvaldības struktūrās. Pamatojoties uz aprēķiniem un pētījumiem, jāizstrādā vismaz piecus gadus nemainīga nodokļu sistēma, kas stimulēs uzņēmējdarbības attīstību un atskaitījumus valsts budžetā. Savukārt lauksaimniekiem jānodrošina līdzvērtīgi konkurences apstākļi ES.

«Aicinām arodbiedrības, biedrības un nodibinājumus, kas vēlas līdzveidot un atbalstīt tautas kustību «Latvija ir mūsu mājas» un tās līderi Ingunu Sudrabu, nekavējoties rekomendēt aktīvākos, kompetentākos un profesionālākos cilvēkus, kuru pirmais pienākums būs veltīt detalizētu iepriekš minētās programmas izstrādi un organizēt tās īstenošanu,» teikts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Sudraba 27.novembrī speciāli sasauktajā preses konferencē paziņoja, ka vēlas, lai tiktu celta pavisam cita Latvija, lai katrs cilvēks tajā būtu laimīgs un katrs rastu savu piepildījumu. Viņa esot gatava uzņemties tautas kustības vadīšanu, lai vienotu cilvēkus «ceļā uz laimīgu Latviju».

Kustībai patlaban nav nosaukuma. Pašai Sudrabai šis nosaukums esot «Latvija - manas mājas».

Sudraba sola janvāra beigās vai februāra sākumā iepazīstināt ar savas veidotās tautas kustības programmas nostādnēm.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu