Arestēts slavenību e-pastus uzlauzušais hakeris «Guccifer» (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: U.S. Coast Guard, CC BY-NC-ND 2.0

Rumānijā ar ASV palīdzību arestēts 42 gadus vecs vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par rumāņu un amerikāņu slavenību e-pasta kontu uzlaušanu, darbojoties ar segvārdu «Guccifer».

Aizdomās turamais arestēts pēc viņa mājas pārmeklēšanas Aradā, Rumānijas austrumos, informēja Rumānijas Organizētās noziedzības izmeklēšanas pārvalde (DIICOT).

Arestētajam vīrietim izvirzītas apsūdzības par «atkārtotu un nelegālu piekļūšanu e-pasta kontiem, kas pieder publiskām personām Rumānijā, ar mērķi iegūt konfidenciālus datus», informēja prokurors, piebilstot, ka vīrietis aizturēts uz 29 dienām.

Rumānijas mediji aizdomās turamo identificējuši kā Marselu Lazaru Lehelu, kurš jau iepriekš ticis tiesāts par kibernoziegumiem.

Izmeklēšanai tuvu stāvošs avots ziņu aģentūrai AFP atklāja, ka arestētais vīrietis, visticamāk, ir slavenais hakeris «Guccifer», kurš agrāk darbojies arī zem segvārda «Little Smoke».

Hakeris pasaules uzmanību piesaistīja pagājušajā gadā, kad uzlauza Bušu ģimenes e-pasta kontus, publiskojot internetā ASV eksprezidenta Džordža Buša vecākā gleznotās gleznas.

Janvārī hakeris ASV tīmekļa vietnei «The Smoking Gun» apgalvoja, ka uzlauzis arī seriāla «Downton Abbey» («Dauntonas abatija») veidotāja Džuliana Felousa un amerikāņu aktiera Stīva Mārtina e-pastus.

Rumānijas varasiestādes atteikušās komentēt arestētā aktivitātes ārpus Rumānijas, bet DIICOT atklāja, ka šajā lietā cieši sadarbojas ar ASV varasiestādēm.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu