Nitišs startēs pasaules rallijkrosa čempionāta prestižākajā klasē (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jan Rafoss/ERC24.COM

Latvijas rallijkrosa talants Reinis Nitišs, kurš iepriekšējā sezonā kļuva par Eiropas čempionu «Super 1600» klasē, jaunajā sezonā startēs pasaules čempionāta prestižākajā klasē «SuperCar», pārstāvot vienu no spēcīgākajām komandām «OlsbergsMSE Ford», aģentūru LETA informēja Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

Šobrīd 18 gadus vecais Nitišs būs viens no diviem vienības galvenajiem braucējiem, bet viņa komandas biedrs būs Andreass Bakerūds no Norvēģijas, kurš jau aizvadījis vienu sezonu pasaules prestižākajā rallijkrosa klasē.

Abi sportisti brauks ar «Ford Fiesta» automašīnām.

«Esmu nonācis lieliskā un profesionālā komandā ar rallijkrosa labākajiem speciālistiem. Pērn izcīnītais Eiropas čempiona tituls «Super 1600» klasē lika spert tālākus soļus, un jau sākotnēji šajā starpsezonā mūsu mērķis bija 2014.gada pasaules čempionāts,» izteicies Nitišs. «Lai gan solis no priekšpiedziņas «Super 1600» uz «SuperCar» ir milzīgs, esmu gatavs šim izaicinājumam. «OlsbergsMSE Ford» man tic, pērn es sevi pierādīju, un esmu gatavs cīnīties par komandas izvirzītajiem uzdevumiem. Sākotnējās sacīkstēs mans uzdevums būs iekļūt labāko 12 braucēju pulkā, sasniedzot pusfināla fāzi. Domāju, tas ir realizējams uzdevums.»

Tikmēr komandas vadītājs Andrēass Ēriksons atklāja, ka iepriekšējā sezonā vienība ievērojusi, cik strauji progresējis Nitišs, tāpēc komanda viņu arī paņēmusi savā paspārnē.

Savukārt par «OlsbergsMSE Ford» komandas menedžeri kļuvis somu speciālists Jusi Pinomaki, kurš pērn bija Reiņa pārstāvētās komandas «SET Promotion» vadītājs.

Slavenais rallija braucējs soms Markuss Gronholms, kurš ir viens no komandas treneriem, atzinis, ka palīdzēs Nitišam iejusties jaunajā pasaulē. «Sāku iepazīt latvieti un vēroju viņu, bet, kad tiksim līdz nākamajiem izmēģinājumiem, gūšu vairāk informācijas par viņa prasmēm, kā arī braukšanas jomām, kurās jāstrādā. Pagājušā gada rezultāti apliecina, ka mūsu rīcībā ir labs sportists.»

Tas nozīmē, ka Nitišs startēs vienā čempionātā ar slaveno norvēģu autosportistu Peteru Sūlbergu, kurš 2003.gadā kļuva par pasaules čempionu rallijā.

Kā zināms, pasaules čempionāts rallijkrosā iepriekšējā sezonā vēl bija Eiropas čempionāts.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu