Speciālisti brīdina autovadītājus: Rīgā uzdarbojas jauns autozagļu grupējums (88)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MIKI Yoshihito (´・ω・), CC BY-SA 2.0

Apdrošināšanas sabiedrības «Ergo» drošības speciālisti janvārī Rīgā fiksējuši jau piecus auto zādzību gadījumus, kuros zagļi darbojušies saskaņā ar skaidri izstrādātu zādzību shēmu.

Konstatēts, ka galvenais kritērijs nozagto auto izvēlē ir auto aprīkojums ar bezatslēgu atslēgšanas un iedarbināšanas sistēmu («Keyless Entry&Go»), nevis klasisko atslēgu. Šāda strukturēta un plānota zagļu rīcība liecina par konkrēta pasūtījuma izpildi un labi organizēta grupējuma darbību, norāda «Ergo» pārstāve Inese Kronberga..

Novērots, ka zagļi savām prasībām atbilstošāko auto noskata lielveikalu stāvvietās, jo visos gadījumos auto tiek nozagti pāris stundu laikā pēc lielveikala apmeklējuma. Pašlaik konstatēts, ka visas autozagļu grupējuma nozagtās automašīnas ir «Toyota» markas.

«Operatīvā informācija liecina, ka zagļi izseko noskatīto auto pēc tam, kad tas pamet lielveikala stāvvietu un tad izvēlas piemērotāko brīdi zādzībai, kas parasti ir pie īpašnieka mājām. Raksturīgi, ka daļa nozagto auto bija aprīkoti tikai ar ražotāja uzstādītajiem drošības risinājumiem.«Ergo» iesaka automašīnas aprīkot arī ar papildus drošības līdzekļiem, kas apgrūtinās zagļu darbu un palielinās iespēju auto vēlāk atrast,» skaidro «Ergo» Atlīdzību nodaļas vadītājs Ivars Vismanis.

«Ergo» drošības speciālisti aicina pēdējo gadu izlaiduma auto īpašniekus, kuru braucamrīki ir aprīkoti ar bezatslēgu atslēgšanas un iedarbināšanas sistēmu būt īpaši piesardzīgiem un pievērst uzmanību jebkādām aizdomīgām aktivitātēm savās ikdienas gaitās. Tāpat ieteicams neatstāt auto viegli pieejamās vietās, pat ja esat apstājies tikai, lai uz brīdi ieietu mājoklī. Auto novietošanai labāk izvēlēties garāžu, slēgtu vai maksas auto stāvvietu.

Komentāri (88)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu