Rubenim trešā, Tīrumai ceturtā vieta Siguldas posma sprinta kausā (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas kamaniņu braucēji Mārtiņš Rubenis un Elīza Tīruma šodien izcīnīja trešo un ceturto vietu sprinta kausa sacensībās, kas tiek aizvadītas pirms Siguldas trasē plānotā Pasaules kausa izcīņas noslēdzošā, devītā posma.

Sprinta kausā vīriem uzvaru izcīnīja Johaness Ludvigs no Vācijas, kurš trasi veica 50,385 sekundēs, par 0,045 sekundēm apsteidzot kanādieti Semu Edniju, bet Rubenis ierindojās trešajā vietā, atpaliekot par 0,079 sekundēm.

Vēl septīto vietu izcīnīja Inārs Kivlenieks (+0,140 sekundes), Kristaps Mauriņš ieņēma 25. vietu (+0,725 sekundes), bet Artūrs Dārznieks ierindojās 28. pozīcijā (+0,779 sekundes).

Šie visi sportisti kvalificējās svētdien paredzētajām pamatsacensībām, kurās Dārznieks iekļuvis otro reizi karjerā.

Tāpat sacensībās piedalījās jaunais Latvijas sportists Roberts Millers, kurš Ludvigam zaudēja 2,924 sekundes, paliekot 38. pozīcijā.

Tikmēr sprinta kausā dāmām pie uzvaras tika amerikāniete Erina Hemlina, kura trasi veica 44,156 sekundēs, par 0,040 sekundēm apsteidzot krievieti Tatjanu Ivanovu.

Tīruma uzvarētājai zaudēja 0,133 sekundes. Tāpat pamatsacensībām kvalificējās 22. vietu ieņēmusī Ulla Zirne, kura atpalika par 0,984 sekundēm.

Sprinta kausā startēja vēl divas Latvijas sportistes, kuras pamatsacensībām nekvalificējās. Saiva Dambīte sākotnēji ieņēma 26. vietu, Hemlinai zaudējot 1,312 sekundes, tomēr vēlāk tika diskvalificēta, bet Paula Ābele finišēja 31. vietā starp 34 distanci beigušajām sportistēm, atpaliekot par 1,624 sekundēm.

Paralēli sprinta kausam notika arī Nāciju kausa sacensības, kurās gan Tīruma, gan Rubenis tika klasificēti otrajās vietās.

Tikmēr Sprinta kausā divniekiem Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ieņēma attiecīgi septīto un astoto vietu, nodrošinot dalību pamatsacensībās.

Par uzvarētājiem kļuva Kristians Oberštolcs/Patriks Grūbers no Itālijas, kuriem latvieši zaudēja mazliet virs pusotras sekundes.

Paralēli sprinta kausam notika arī Nāciju kausa sacensības, kurās Tīruma, Rubenis un Gudramovičs/Kalniņš tika klasificēti otrajās vietās.

Dalībai sacensībās, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts, pieteikušās 22 valstis ar 131 sportistu, tomēr vairākas komandas Eiropas čempionātā nepiedalīsies ar saviem spēcīgākajiem sastāviem.

Sacensībās nestartēs šīs sezonas Pasaules kausa līderi vīriem Fēliks Lohs un Davids Mellers no Vācijas, abas vadošās sieviešu braucējas Natālija Gaizenbergere un Tatjana Hifnere no Vācijas, kā arī no Vācijas nākošās vadošās divnieku ekipāžas Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts un Tonijs Egerts/Saša Benekens.

Lohs, Gaizenbergere un Vendls/Ārlts jau pirms šī posma bija nodrošinājuši uzvaras Pasaules kausa kopvērtējumā.

Šī ir otrā reize, kad Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) uzticējusi Latvijai rīkot Eiropas čempionāta sacensības. Iepriekšējo reizi Eiropas čempionāts Siguldā notika 2010. gadā, bet 2015.gadā Latvijā risināsies pasaules meistarsacīkstes.

Šīs sacensības visiem kamaniņu braucējiem ir pēdējās pirms Soču olimpiskajām spēlēm, kas notiks no 7. līdz 23. februārim. Tajās kamaniņu sacensības sāksies jau 8. februārī ar vīriešu vieninieku cīņām.

Kā zināms, olimpiskajās spēlēs no Latvijas startēs vīri Rubenis, Kivlenieks un Mauriņš, dāmas Zirne un Tīruma, kā arī divnieku ekipāžas A.Šics/J.Šics un Gudramovičs/Kalniņš. Tāpat Latvija Olimpiādes kamaniņu sporta sacensībās būs pārstāvēta komandu stafetē.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu