Par pedofiliju notiesātais «Lostprophets» dziedātājs iesniedzis apelācijas sūdzību (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NRK P3, CC BY-NC-SA 2.0

Izjukušās velsiešu rokgrupas «Lostprophets» dziedātājs Ians Votkinss, kurš atzina vainu dzimumpārkāpumos pret bērniem, apstrīd piespriestā soda ilgumu, vēsta izklaides ziņu portāls WENN.

Decembrī mūziķis atzina vainu 13 apsūdzības punktos, tai skaitā par plāniem izvarot zīdaini un vairākiem citiem dzimumpārkāpumiem pret bērniem. Taču viņš noliedza vainu izvarošanā.

Votkinsam tika piespriests 29 gadu cietumsods. Uz apžēlošanu viņš varēs pretendēt tikai tad, kad būs izcietis divas trešdaļas no piespriestā soda. Taču otrdien Votkinsa advokāts Velsā iesniedzis apelācijas sūdzību.

Votkinsu tiesāja kopā ar divām jaunām sievietēm, kuras bija ļāvušas dziedātājam izmantot savus bērnus. Vienai no viņām piespriests 17 gadu cietumsods, bet otrai ieslodzījumā nāksies pavadīt 14 gadus. Policija pašreiz izmeklē, vai Votkinss nav pastrādājis līdzīgus noziegumus arī ASV un Vācijā.

Grupa «Lostprophets» tika dibināta 1997.gadā, un tās pazīstamākās dziesmas ir «Last Train Home» un «Rooftops». Visā pasaulē pārdoti aptuveni 3,5 miljoni albumu. Oktobrī, desmit mēnešus pēc apsūdzības uzrādīšanas Votkinsam, grupa paziņoja par izjukšanu.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu