Ziņo par jaunām Kima Čenuna zvērībām (126)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc Kima Čenuna pavēles Ziemeļkorejā ar nāvessodu sodīta visa Ziemeļkorejas līdera tēvoča Čana Sonthēka ģimene, vēsta Dienvidkorejas ziņu aģentūra «Renhap.

«Pēc Ziemeļkorejas augstākā vadītāja Kima Čenuna pavēles masu nāvessods tika izpildīts Čana Sonthēka ģimenei, ieskaitot zīdaiņus,» aģentūru informējis kāds avots.

Pēc Dienvidkorejas aģentūras «Renhap» rīcībā esošās informācijas, nāvessods visai ģimenei ticis izpildīts pagājušā gada decembrī. Tie ģimenes locekļi, kas pretojās, tika nošauti savas mājas durvju priekšā.

Jau ziņots, ka diktatora Kima Čenuna tēvocis Džans Sonthēks tika atbrīvots no ietekmīgās Nacionālās Aizsardzības komisijas vicepriekšsēdētāja amata, decembra vidū viņam tika izpildīts nāvessods.

Phenjana Kima Čenuna tēvoci apsūdz korupcijā, norādot, ka par pastrādātajiem pārkāpumiem un kontrrevolucionāra atzara vadīšanu viņš atstādināts no visiem amatiem un izslēgts no partijas.

Džans Kimu dinastijas pārvaldītajā valstī esot bijis viens no troņa balstiem, veicis ekonomikas reformas un regulāri uzturējis attiecības ar Ziemeļkorejas vienīgo sabiedroto Ķīnu.

Atbilstoši ekspertu vērtējumam, Džans nelaiķa līdera Kima Čenira slimības laikā un pēc viņa nāves faktiski pārvaldījis izolēto komunistu valsti. Džans ir precējies ar Kima Čenira māsu Kimu Gjonhi.

Viņa atbrīvošana no amata tiek uzskatīta par lielākajām izmaiņām Ziemeļkorejas vadībā kopš pašreizējā diktatora nākšanas pie varas.

Komentāri (126)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu