Vavrinka izcīna pirmo «Grand Slam» titulu karjerā (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix

Par gada pirmā «Grand Slam» turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - uzvarētāju šodien Melburnā kļuva pasaules ranga astotā rakete šveicietis Staņislass Vavrinka. 

Turnīra finālmačā Vavarinka ar 6-3, 6-2, 3-6 un 6-3 pieveica pasaules ranga līderi, spāni Rafaelu Nadalu. Šī bija pirmā reize 13 savstarpējo maču vēsturē, kad Vavrinkam izdevās uzvarēt titulēto pretinieku.

Vavrinkam ši ir pirmais «Grand Slam» tituls viņa karjerā, bet spāņu tenisistam neizdevās izcīnīt savu 14. «Grand Slam» titulu un panākt slaveno amerikāni Pītu Samprasu.

Jāpiebilst, ka Šveices tenisistam šis bija pirmais «Grand Slam» turnīru fināls. Pēc šīs uzvaras viņš pasaules rangā pakāpsies uz trešo pozīciju.

Atgādinām, ka ceturtdaļfinālā Vavrinka pieveica pēdējo trīs gadu «Australian Open» uzvarētāju Novaku Džokoviču, bet pusfinālā pārspēja čehu Tomāšu Berdihu.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu