Pie Kolkas dreifē ledus gabali (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai arī pēdējās dienās Latvijā valda stabils sals, Rīgas līcis un lielākās ostas pagaidām ir brīvas no ledus, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ledus vairāk ir izveidojies gar Rīgas līča piekrasti, pie Kolkas ir dreifējoši ledus gabali. Arī Rīgas ostā var novērot dreifējošus ledus gabalus, kuru diametrs nav lielāks par diviem metriem. Arī Daugava pie Rīgas ostas ir tīra, vien ar atsevišķiem ledus gabaliem.

Nav izslēgts, ka dreifējošie ledus gabali var izveidoties arī par stabilu ledu, taču tad gaisa temperatūrai vairākas dienas pēc kārtas ir jābūt ap mīnus 20 grādiem. Ja šāda temperatūra nepieturas, ledus nevar izveidoties.

Savukārt iekšzemes upēs sala ietekmē veidojas noturīga ledus kārta.

Jau ziņots, ka jaunajā darba nedēļā palielināsies mākoņu daudzums un pastiprināsies austrumu, dienvidaustrumu vējš, tāpēc gaisa temperatūra tik zema kā brīvdienās vairs nebūs. Tomēr dienas pirmajā pusē gaisa temperatūra joprojām pārsvarā būs zem mīnus 10 grādu atzīmes.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu