Viena Zolitūdes traģēdijā cietušā stāvoklis joprojām nopietns (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šobrīd slimnīcā turpina ārstēties vairs tikai viens Zolitūdes traģēdijā cietušais - lielveikala «Maxima» kasieris, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Cietušā stāvoklis ir nopietns, bet stabils, viņam ir daudz plašu brūču, teica Kārkliņa.

Jau ziņots, ka 2013.gada 21.novembrī Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, sabrūkot lielveikalam «Maxima», gāja bojā 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus savainojumus.

Kopumā slimnīcās palīdzība tika sniegta 39 lielveikala sabrukšanā cietušajiem, no kuriem 29 ārstniecības iestādēs nogādāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, bet pārējie pie mediķiem vērsās paši.

Visiem Zolitūdes traģēdijā cietušajiem valsts apmaksā ārstēšanos, sociālo un medicīnisko rehabilitāciju, kā arī tehniskos palīglīdzekļus. Pilnībā apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus šie cilvēki varēja saņemt 2013.gadā un varēs saņemt arī šogad - ārstniecības iestādēs, kas ir līgumattiecībās ar valsti un sniedz valsts apmaksātu medicīnisko palīdzību.

Tāpat Zolitūdes traģēdijā cietušie var saņemt valsts apmaksātu sociālo un medicīnisko rehabilitāciju un tehniskos palīglīdzekļus.

Visu minēto atbalstu pēc nepieciešamības var saņemt arī cietušo un bojāgājušo tuvinieki - šo personu saderinātie, laulātie, vecāki, vecvecāki, bērni, mazbērni, brāļi un māsas, kā arī persona, ar kuru traģēdijā iesaistītie dzīvoja kopā un viņiem bija kopīga (nedalīta) saimniecība.

Tāpat valsts atbalsts paredzēts traģēdijas seku likvidēšanā iesaistītajiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem, tostarp Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas audzēkņiem.

Atbalstu var saņemt arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra darbinieki, kā arī Valsts policijas un prokuratūras darbinieki, kuri iesaistīti traģēdijas apstākļu noskaidrošanā.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu