Iepazīšanās portālā satikts vīrietis sagādā ciešanas sievietei (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ThePatronSaint, CC BY-NC-ND 2.0

Īrijā tiesa piespriedusi 18 mēnešu nosacītu cietumsodu vīrietim, kurš tika atzīts par vainīgu internetā iepazītas sievietes ieslodzīšanā un vardarbībā pret viņu, vēsta portāls «baltic-ireland.ie», atsaucoties uz «independent.ie».

Latvijas valstspiederīgais - 34 gadus vecais Rinalds Kosmačovs, kurš dzīvo Dublinā, tika atzīts par vainīgu vardarbībā pret sievieti un viņas ieslodzīšanā 2011.gada 21.novembrī. Vīrietim ir septiņas iepriekšējas sodāmības par sabiedriskās kārtības un ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Portāls raksta, ka Kosmačovs un cietusī sieviete abi ir Latvijas krievi un iepazinušies krievvalodīgā iepazīšanās portālā. Viņi pāris reizes satikušies, bet konkrētajā vakarā devušies uz vīrieša mājām – vasarnīcas tipa mājiņu kādas krievu ģimenes mājas dārzā. Tur notikusi neliela ballīte, kuras laikā abi lietojuši alkoholu, un sieviete palikusi pa nakti.

Nākamajā rītā abi atsākuši pamatīgu dzeršanu kopā ar citiem cilvēkiem ģimenes mājā. Sieviete pusdienlaikā devusies uz gultu, bet ap trijiem pēcpusdienā pamodusies no tā, ka Kosmačovs cenšas viņu noskūpstīt. Viņa vēlāk stāstīja gardai, ka jutusies apdraudēta, jo vīrietis bija aizslēdzis durvis un neļāva viņai iet prom. Kosmačovs viņu grūdis un ļoti cieši satvēris abas rokas, apgalvojot, ka vēl sievietei tikai labu un būs labāk, ja viņa pirms došanās projām atskurbs.

Sieviete mēģinājusi ar krēslu izsist logu, taču Kosmačovs viņu atturējis un iesitis pa seju. Cietušajai tomēr izdevās no mājokļa izkļūt un palīgā ieradās kaimiņi un policija.

Dublinas apgabaltiesā Kosmačovs- apgalvoja, ka nav ļāvis cietušajai atstāt viņa mājas, jo gribējis, lai viņa atskurbtu un baidījies par to, ko domās cilvēki. Viņš apgalvoja, ka aizturējis sievieti savā mājoklī tikai pusstundu.

Tiesa uzklausīja sievietes paziņojumu, ka viņa no uzbrukuma guvusi emocionālu traumu un vēlāk cietusi no murgiem.

Kosmačova advokāts paziņoja, ka viņa klients vēlas atvainoties cietušajai, kura nebija klāt tiesā.

Tiesa ņēma vērā Kosmačova atvainošanos un vainas atzīšanu, tāpēc viņam tika piespriests 18 mēnešu cietumsods, kas tika atlikts uz diviem gadiem. Notiesātajam visu šo laiku būs jāatrodas probācijas dienesta uzraudzībā.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu