Šonedēļ gaidāms ļoti nepatīkams laiks (56)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: blueforce4116, CC BY-NC-ND 2.0

Tuvākajās dienās Latvijā pieņemsies spēkā vējš, tas būs stindzinošs un neatslābs līdz pat nedēļas beigām. Piektdien un sestdien iespējami nokrišņi, tostarp sniegputenis un atkala, liecina «Global Forecast System» prognoze.

Austrumu, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās palaikam sasniegs 11-16 metru sekundē, Kolkā pat 20 metru sekundē. Nepatīkams vējš pūtīs visu nedēļu, saskaņā ar pašreizējo prognozi visvējainākā būs piektdiena, kad salu un vēju daudzviet papildinās arī sniegs un putenis. Sestdien, sākot no valsts dienvidiem, sniegs varētu pāriet smidzinošā lietū un apledojumā, jo mākoņos tiek prognozēta gaisa temperatūras paaugstināšanās virs nulles, bet uz zemes saglabāsies sals.

Lielākais sals gaidāms nedēļas vidū – ceturtdienas rītā valsts austrumos tiek prognozēti -22 grādi, citviet -15..-20 grādu, nedaudz augstāka gaisa temperatūra būs tikai Kurzemes piekrastē; Kolkā gaidāmi -9 grādi. Šādos apstākļos komforta temperatūra jeb fizioloģiski ekvivalentā temperatūra, kas parāda arī gaisa mitruma un vēja ietekmi uz cilvēka ķermeņa termālo izjūtu, Austrumlatvijā sasniegs -30 grādu.

Sagaidāms, ka nedēļas beigās laiks kļūs siltāks – svētdien gaisa temperatūra varētu pakāpties līdz -2..-7 grādiem.

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu