«LMT Autosporta akadēmijas» rallija komandas ekipāža uzvar «Halls Winter Rally 2013» (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nedēļās nogalē Utenā noslēdzās Lietuvas rallija čempionāta 1. posms - «Halls Winter Rally». Sacensībās pilnā sastāvā startēja arī «LMT Autosporta akadēmijas» rallija komanda - Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs un Kristaps Feldmanis/Andris Velme.

Jauno sportistu starts bija veiksmīgs - 2014.gada rallija sezona atklāšanas sacensībās Sirmacis/Kulšs izcīnīja uzvaru starp visām vientilta piedziņas mašīnām un ieguva 6.vietu absolūtajā vērtējumā.

«Halls Winter Rally» tika aizvadīts ar mērķi pienācīgi sagatavoties Eiropas Rallija čempionāta (ERČ) posmam Liepājā, kas norisināsies no 31.janvāra līdz 2.februārim.

Sirmacis/Kulšs visa rallija garumā demonstrēja sev raksturīgo stabilitāti. Lai arī pirmajos divos rallija ātrumposmos ekipāža cīnījās ar automašīnas elektronikas problēmām, tas nebija sķērslis Sirmacim noslēgt pirmo sacīkšu dienu līderpozīcijās starp vientilta piedziņas automašīnām, kā arī iegūt 8.vietu absolūtajā vērtējumā. Otrajā sacīkšu dienā ekipāžu piemeklēja automašīnas bremžu defekts, Sirmacis ātrumposmus veica piesardzīgā režīmā, taču tas nebija šķērslis viņam saglabāt stabilu 1.vietu. Devītajā ātrumposmā no cīņas izstājās Sirmača tuvākais konkurents lietuvietis Tamašausks un «LMT Autosporta akadēmijas» ekipāža bez lieka riska ralliju varēja finišēt kā līderi. Uzvarot visvairāk ātrumposmos starp vientilta piedziņas automašīnām, Sirmacis/Kulšs savā īpašumā ieguva arī četras jaunas ražotāja «Pirelli» riepas, kas lieti noderēs nākamās nedēļas sacīkstēs Liepājā.

Sirmacis ir gandarīts par veiksmīgajām treniņsacensībām: «Pirmajā dienā mūs piemeklēja tehniskas ķibeles, tāpēc pazaudējām daudz laika. Šo sacīkšu mērķis bija aizvadīt treniņu pirms Liepājas - tas ir izdarīts, tāpēc esmu apmierināts. Otrajā dienā atgadījās ķibele ar bremzēm - nācās ļoti ātri bremzēt, lai spētu izbraukt līkumus. Labi, ka tehniskie defekti parādījās šeit, nevis Eiropas čempionāta posmā - rezultāts ir labs. Pirmo reizi absolūtajā vērtējumā iegūta tik augsta vieta. Esam gatavi «Rally Liepāja!»».

Jau ar pirmo rallija ātrumposmu sevi spilgti pieteica «LMT Autosporta akadēmijas» pilots Feldmanis, kurš lika satraukties ne tikai savas klases braucējiem, bet arī pilnpiedziņas klasē startējošajiem sportistiem. Feldmanis spēja uzstādīt labāko laiku starp visām vientilta piedziņas automašīnām, kā arī ierindoties 6.vietā absolūtajā vērtējumā. Arī otrajā ātrumposmā Feldmanis ar savu ātrumu parādīja, ka iepriekšējais rezultāts nav tikai laimīga sakritība. Trešajā ātrumposmā Feldmanis/Velme piedzīvoja neveiksmi - ekipāžas auto trāpīja uz braukšanas trajektorijā esoša akmens. Tā rezultātā - nolauzts ritenis, un sportisti vairs nevarēja turpināt dalību sacensībās. Pateicoties «LMT Autosporta akadēmijas» mehāniķiem, kuri salaboja Feldmaņa «Ford Fiesta R2», ekipāža varēja uzsākt sacensību otro dienu. Tomēr arī tā sportistam nesa vilšanos - «SS8» pieļauta kļūda, un ekipāža no cīņas bija spiesta izstāties.

Feldmanis ir vīlies par neizdevušos treniņu: «Rallijs mums sākās ļoti labi. Jau no paša sākuma spēju maksimāli koncentrēties braukšanai un labi sadarboties ar stūrmani Andri, to parādīja arī pirmo ātrumposmu rezultāti. Trešajā ātrumposmā uzbraucu uz akmens - tas mums liedza finišēt pirmo rallija dienu. Liels paldies «LMT Autosporta akadēmijas» mehāniķiem - naktī mašīna tika sataisīta un no rīta bijām uz starta. Diena iesākās labi - jutos pārliecināts un stabils. Bet astotajā ātrumposmā mēs pieļāvām kļūdu savstarpējā sadarbībā, kas beidzās ar izslīdēšanu no trases. Saviem spēkiem vairs nevarējām turpināt sacensības un rallijs ar to beidzās. Bet nekļūdās tikai tie, kuri neko nedara,» komentē Feldmanis. «Tagad ir jāizanalizē visi video ieraksti un savas kļūdas, lai ERČ tās vairs netiktu pieļautas, un mēs pilnvērtīgi varētu cīnīties ar saviem konkurentiem,» par aizvadīto ralliju stāsta Feldmanis.

Nākošās sacīkstes «LMT Autosporta akadēmijas» rallija komanda pilnā sastāvā aizvadīs «Rally Liepāja», kas norisināsies no 31.janvāra līdz 2.februārim. Šajā rallijā «LMT Autosporta akadēmijas» sportisti cīnīsies ar 21 sportistu no 15 dažādām valstīm. Ekipāžai Feldmanis/Velme piešķirts 48.starta numurs, bet Sirmacis/Kulšs startēs ar 49.numuru.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu