Aizvadītas traģiskas brīvdienas; glābējiem izdevies glābt četrus cilvēkus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajās brīvdienās ugunsgrēkos bojā gājuši trīs cilvēki, bet cietuši četri, portālu «Apollo» informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Svētdienas naktī plkst. 00.47, VUGD saņēma informāciju, ka Valmierā, Nākotnes ielā, piecstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka degšana notiek vienā no trešā stāva dzīvokļiem. Šajā dzīvoklī, blakus gultai, ugunsdzēsēji glābēji atrada apmēram 53 gadus vecu vīrieti, kurš bija gājis bojā. Kopējā degšanas platība bija divi kvadrātmetri (m2), dega gulta un grīda.

Sestdien plkst. 21.27 VUGD saņēma informāciju, ka Dagdas novada Ezernieku pagastā dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamā māja jau deg ar atklātu liesmu. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 66 gadus vecs vīrietis. Kopējā degšanas platība bija 60m2.

Sestdien, plkst. 11.27, VUGD saņēma informāciju, ka Smiltenē, Raiņa ielā, dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, pusotrstāvīgās dzīvojamās mājas pirmais stāvs jau dega pilnā platībā. Pārmeklējot degošo māju, ugunsdzēsēji atrada apmēram 58 gadus vecu vīrieti, kura dzīvību glābt vairs neizdevās. Kopējā degšanas platība bija 50m2, dega virtuve, istaba, tajās esošie sadzīves priekšmeti un būvkonstrukcijas.

Svētdienas naktī, plkst. 2.07, VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpilī, 18.novembra ielā, četrstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī deg krēsls un dīvāns. No degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji iznesa divas sievietes un nodeva mediķiem. Ar autopacēlāja palīdzību no otrā un trešā stāva dzīvokļiem tika izglābtas vēl divas sievietes, kuras bija saindējušās ar degšanas produktiem. Savukārt vēl četri cilvēki evakuējās paši saviem spēkiem. Ugunsgrēka platība bija 5m2.

VUGD saņēma 114 izsaukumus. Kopumā dzēsti 69 ugunsgrēki, veikti 22 glābšanas darbi, bija arī 23 maldinoši izsaukumi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu