Biedriņš: Nezinu, kas ir mainījies (50)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu centra spēlētājam Andrim Biedriņam ir grūti atbildēt, kas viņa karjerā ir tā mainījies, lai viņš jau 17 spēlēs pēc kārtas netiktu laukumā NBA klubā Jūtas «Jazz».

Biedriņš iepriekšējā vasarā no Goldensteitas «Warriors» tika aizmainīts uz «Jazz», ar kuru viņu saista atlikušais līguma gads. Tomēr šosezon viņš devies laukumā vien sešās spēlēs, gūstot vidēji 0,5 punktus un izcīnot 2,8 atlēkušās bumbas.

Tieši pirms sezonas sākuma latvietis guva savainojumu, par to paužot lielu nožēlu, jo uzskatīja, ka viņš bija sasniedzis nepieciešamo sportisko līmeni, lai atkal demonstrētu savu kādreizējo sniegumu.

«Nezinu, kas ir mainījies,» Biedriņa teikto citē laikraksts «Salt Lake Tribune», latvietim piekrītot, ka viņa sniegums strauji sācis pasliktināties pēc 2010. gadā gūtās gūžas locītavas traumas. «Droši vien, ka nespēšana tikt laukumā atņēma man daļu pārliecības par saviem spēkiem

«Kad atgriezos ierindā, fiziski jutos labi. Nav tā, ka tās traumas dēļ tagad nespēju skriet tik ātri vai lēkt tik augstu kā iepriekš,» piebildis latvietis.

Biedriņa problēmas ar pārliecību par savām spējām lieliski ilustrē viņa rādītāji no soda metienu līnijas, izceļ laikraksts. Pēdējo piecu sezonu laikā viņa metienu realizācija no soda metienu līnijas ne reizi nav bijusi labāka par 32,3%, lai arī treniņos latvietis regulāri realizējot 70% soda metienu.

«Nedomāju, ka tam ir kāds sakars ar viņa sportisko formu. Viss ir atkarīgs no pārliecības, jo Biedriņš agrāk šajā spēles elementā nebija tiks vājš,» uzskata bijušais «Warriors» komandas trenera palīgs Maiks Melouns. «Pārliecības trūkums ir galvenā Andra problēma ne tikai uz soda metienu līnijas. Kad atskatāmies četru vai piecu gadu vecā pagātnē, kad viņš spēlēja ar pārliecību, Biedriņš bija viens no līgas labākajiem jaunās paaudzes garajiem spēlētājiem.»

Pagājušā sezona Biedriņam bija sliktākā viņa deviņus gadus ilgajā NBA karjerā. «Warriors» rindās latvietis aizvadīja 53 regulārā čempionāta spēles, kurās guva vidēji 0,5 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas. Salīdzinājumam - 2008./2009. gada sezonā Biedriņš vidēji ik spēlē guva 11,9 punktus un izcīnīja 11,2 atlēkušās bumbas.

Ar 15 uzvarām 44 mačos «Jazz» basketbolisti joprojām ieņem pēdējo vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, bet apsteidz trīs Austrumu konferences komandas.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu