Ļvovā izveidota bruņota gvarde (112)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Ļvovā, Ukrainas rietumos, izveidota Ukrainas Nacionālā gvarde, pirmdien vēsta izdevums «Vgolos», atsaucoties uz iniciatīvas grupas biedru Svjatoslavu Javorivski. Gvardē iestājušies cilvēki, kuru īpašumā legāli ir šaujamieroči. Viņi, kā tiek apgalvots, nodarbosies ar «pilsoņu aizsardzību».

«Mēs neesam ekstrēmisti, mēs nevienam nedraudam, bet marodieriem, savas tautas nodevējiem, kas īstenos vardarbību un nelikumības, mēs dosim pienācīgu atbildi,» sacīja Javorivskis. Viņš arī aicināja analoģiskas apvienības izveidot citos Ukrainas apgabalos.

Ļvovā opozīcijas atbalstītāji ieņēmuši apgabala administrāciju un paziņojuši par «tautas radas» izveidošanu.

Iepriekš viens no opozīcijas līderiem, bijušais aizsardzības ministrs Anatolijs Gricenko, aicināja tos, kuriem ir reģistrēti šaujamieroči, būt gataviem pielietot tos pret «bandītiem».

Viņš arī sastādījis noteikumus. Tajos, cita starpā, aizliegts šaut galvā un ķermeņa augšdaļā. Gricenko arī uzsvēra - «ja bandīti nāks iznīcināt Maidanu un nogalināt cilvēkus», viņš personīgi dosies aizstāvēt cilvēkus un šaus pirmais.

Gricenko aicinājumu, kā vēsta izdevums «Ukrainska Pravda», atbalstījis nule notikušais «Eiromaidanu forums».

Komentāri (112)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu