BTA: Būtiski palielinājies auto tehniskās palīdzības izsaukumu skaits (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apdrošināšanas sabiedrība «BTA Insurance Company» SE (BTA) šī gada janvārī sniegusi uz Latvijas ceļiem auto palīdzības pakalpojumus 337 KASKO un OCTA klientiem, kas ir par 42% gadījumu vairāk nekā 2013.gada decembrī, portālu «Apollo» informēja apdrošinātājs.

BTA Palīdzības dienesta izsaukumu skaita pieaugumu janvārī ietekmē laikapstākļi, kas vairumam spēkratu izraisa tehniskas problēmas.

BTA dati liecina, ka šī gada janvārī visbiežāk – 43% gadījumu no visiem izsaukumiem – sniegta tehniskā palīdzība, kad klienti nav varējuši iedarbināt savu automašīnu, tai skaitā arī sniegta palīdzība automašīnām, kurām bija nosēdies akumulators. 26% gadījumu BTA klientiem uz ceļa bija nepieciešama palīdzība, jo automašīnām bija radušās tehniskas problēmas, piemēram, saplīsis degvielas sūknis, saplīsusi ātrumkārba, saplīsis gultnis, plīsusi ģeneratora siksna, savukārt 20% gadījumu BTA sniedza palīdzību saviem KASKO un OCTA klientiem pēc ceļu satiksmes negadījumiem.

Visvairāk izsaukumu aukstā laika dēļ šī gada janvārī BTA saņēma no klientiem Rīgā un tās apkārtnē, kā arī no klientiem Liepājas, Rēzeknes un Daugavpils apkārtnē.

«Ik gadu ziema un sevišķi sals pārsteidz autovadītājus nesagatavotus. Par to liecina arī BTA Palīdzības dienesta izsaukumi un automašīnu darbības problēmas, ar kurām saskaras autovadītāji. Lai spelgonī nerastos problēmas ar automašīnas darbību un izvairītos no ceļu satiksmes negadījumiem, autovadītājiem laikus jāveic spēkrata tehniskā pārbaude un jānodrošinās ar dažādiem palīglīdzekļiem. Piemēram, jāiegādājas atsaldēšanas aerosols, kas palīdzēs aizsalušas auto durvju slēdzenes gadījumā, savlaicīgi jāapstrādā automašīnas durvju un bagāžnieka gumijas blīves ar silikona aerosolu, jāpārbauda riepu protektora dziļums un gaisa spiediens riepās. Savukārt, ja automašīnas akumulators tiek izmantots vairāk nekā trīs gadus, jāpārliecinās par tā tehnisko stāvokli, jo bieži vien sala laikā novecojis akumulators ir iemesls automašīnas darbības problēmām. Ja tomēr klientiem gadījusies ķibele, BTA Palīdzības dienests ir gatavs pieņemt izsaukumus un doties palīdzēt katru dienu 24 stundas diennaktī,» teic Iveta Rijniece, «BTA Insurance Company» SE Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktore.

BTA dati liecina, ka visbiežāk – 72% gadījumu – BTA auto tehniskā palīdzība uz Latvijas ceļiem bijusi nepieciešama autovadītājiem – vīriešiem. Arī Ceļu satiksmes drošības direkcijas dati liecina, ka avārijās uz Latvijas ceļiem vīrieši ir iesaistīti gandrīz 3,5 reizes biežāk nekā sievietes.

«Lai arī sabiedrībā pastāv mīts, ka sievietes automobili vada sliktāk nekā vīrieši un pieļauj dažādas neuzmanības un ceļu satiksmes noteikumu kļūdas, statistika liecina par pretējo. Sievietes tomēr ir uzmanīgākas autobraucējas – viņas retāk iekļuvušas ceļu satiksmes negadījumos un viņām retāk gadījušās dažādas tehniska rakstura ķibeles uz Latvijas ceļiem. Tas nozīmē, ka vīriešiem, vadot savu spēkratu, vairāk jādomā par atļautā braukšanas ātruma ievērošanu, apdomīgākiem apdzīšanas manevriem, kā arī jānodrošinās ar dažādiem palīglīdzekļiem, kas ļaus ne tikai izvairīties no tehniskām ķibelēm uz autoceļiem, bet arī no iekļūšanas ceļu satiksmes negadījumos,» turpina Rijniece.

BTA Palīdzības dienests sniedz diennakts palīdzību pilna servisa KASKO un OCTA klientiem, kad tā nepieciešama visvairāk – proti, ja gadās ķibele uz ceļa. BTA ir ievērojami papildinājusi auto palīdzības dienesta sniegtos bezmaksas pakalpojumus saviem KASKO klientiem. Palīdzību uz ceļa BTA sniedz ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā un pat Eiropā, tai skaitā arī NVS Eiropas daļā.

BTA Palīdzības dienests nodrošina diennakts palīdzību un konsultācijas, konstatē bojājumus un veic remontdarbus uz ceļa gadījumos, kad auto nepieciešams nomainīt bojāto riteni pret rezerves riteni, piestartēt dzinēju ar starta vadu palīdzību, novērst pretaizdzīšanas iekārtu problēmas, atvērt bloķētas durvis, atsaldēt durvju slēdzeni, atbloķēt automātisko ātrumkārbu, novērst dzesēšanas sistēmas sūci un papildināt dzesēšanas šķidrumu, kā arī nospriegot dzinēja pievadsiksnu. Tāpat BTA Palīdzības dienests nodrošina degvielas pievešanu, auto nogādāšanu autoservisā, taksometra pakalpojumus, nomas auto un palīdzību saskaņotā paziņojuma noformēšanā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu