«Ober-Haus»: Augusi pircēju aktivitāte jauno projektu dzīvokļu segmentā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, pircēju aktivitāte ir augusi, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus pārskatā.

Jauno projektu segmentā pieprasītākie vēl joprojām ir divu līdz trīs istabu dzīvokļi ar vidējo cenu no 1200 līdz 1250 eiro par vienu kvadrātmetru.

Nerezidentus pārsvarā interesē dzīvokļi ar pabeigtu iekšējo apdari cenu kategorijā no 145 000 eiro līdz 200 000 eiro. Izvēloties sev jaunu mājokli, klienti lielu uzmanību pievērš apsaimniekošanas maksai, apkures skaitītāju esamībai, pazemes stāvvietai un tās cenai, kur vidēji tā veido no 5000 eiro līdz 10 000 eiro par vienu vietu.

Tāpat pircēji ļoti nopietni izvērtē arī projekta tehnisko stāvokli un lai īpašumā būtu zemes domājamās daļas, jo nerezidenti izvērtē iespēju to izīrēt, kā arī iespēju pārdot pēc trīs līdz pieciem gadiem, norāda «Ober-Haus».

Cenas par jauno projektu dzīvokļiem mikrorajonos decembrī ir palikušas nemainīgas un ir no 1200 līdz 1850 eiro par vienu kvadrātmetru. Cenas par jauno projektu dzīvokļiem galvaspilsētas centrā ir vidēji no 1850 līdz pat 3800 eiro par vienu kvadrātmetru, klusajā centrā sasniedzot pat 4900 eiro par kvadrātmetru.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu