LU no absolventa saņem dāvinājumu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Grinbergs/ LU preses centrs

27. janvārī Latvijas vēstnieks Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) Andris Razāns uzdāvināja Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultātei un LU Bibliotēkai īpaši vērtīgas grāmatas par pasaules vēsturi, kas pavērs studentiem vēl plašāku pieeju teorētiskajiem pētījumiem viduslaiku vēstures nozarē.

Dāvinājumā, kas saņemts sadarbībā ar LU Fondu, A.Razāns savai bijušajai fakultātei iekļāvis 11 dažādas grāmatas viduslaiku vēsturē. Tas ir pirmais gadījums, ievadot LU jubilejas gadu, kad fakultāte saņem dāvanā grāmatas no sava absolventa.

A.Razāna studiju gadi saistīti ar LU Vēstures un filozofijas fakultāti, 1993.gadā iegūts maģistra grāds vēstures zinātnē. Viņa tālākais dzīves ceļš aizveda uz Latvijas Republikas Ārlietu ministriju. Studijās un darbā gūtā pieredze realizējusies šā brīža amatā – Latvijas vēstnieks ASV.

A.Razāna dāvinājumā iekļautajās grāmatās katrā ir ielīmēta piemiņas zīme ar vēstījumu «Dāvinājums savai fakultātei», kā arī vēstnieka spiedogs, kas īpaši uzsver vēstnieka piederību gan vēsturnieku saimei, gan LU patriotiem.

Vērtīgajā dāvinājuma klāstā iekļauti vairāki nozīmīgi izdevumi; N.Morton «The Medieval Military Orders», F.Cardini «The Companion to Medieval Society», P.Ackroyd «Foundation», S.Bauer «The History of the Medieval World: From the Conversion of Constantine to the First Crusade», u.c.

Latvijas Universitātes Bibliotēka savā un fakultātes vārdā izsaka lielu pateicību vēstniekam A.Razānam par lielisko informācijas resursu klāsta papildinājumu, kas sniegs atbalstu LU studiju programmu nodrošinājumā un pētniecībā!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu