Kādi laika apstākļi mūs sagaida februārī? (85)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Februāris būs ar «vieglai ziemai» raksturīgiem laika apstākļiem - būs nedaudz sniega un neliels sals, liecina dabas vērotāja Viļa Bukša novērojumi.

Tāpat 20. augusts un 27. decembris paredzot siltu un nokrišņiem bagātu februāri. Savukārt, vērojot kautas cūkas liesu, varot redzēt, ka atlikusī ziema «sabiezēs» uz pavasara pusi. Tas norādot, ka ziema būs «stingrāka» uz pavasara pusi, bet bez barga sala un dziļa sniega.

Bukšs prognozē, ka šogad februāris paies neliela līdz mērena sala zīmē. Būs pārsvarā mākoņains un ar nokrišņiem - galvenokārt sniega veidā. Nereti snigšot, brīžiem putinās, bet mēneša beigās esot gaidāma arī atkala un lietus.

Laikā līdz 15. februārim gaidāms stiprāks sals, bet nokrišņu būšot mazāk. Šajā laikā skaidrās naktīs gaisa temperatūra dažviet var būt līdz -20 grādiem un zemāk.

Mēneša otrajā pusē būšot vairāk nokrišņu, bet mazāk sala. Februāra pēdējās desmit dienas paiešot ar mainīgiem laika apstākļiem, kad dienām ar atkusni sekošot neliels sals.

Kopumā februāris būšot tuvu ikgadējiem vidējiem mēneša rādītājiem - gan nokrišņu, gan temperatūru ziņā. Latvijas austrumos sniega sega saglabāsies līdz mēneša beigām un ledus ūdenstilpnēs tikai nostiprināsies.

Komentāri (85)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu