Šodien reģistrēts pēdējo gadu lielākais aukstums Eiropā (33)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Trešdienas rītā Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos gaisa temperatūra pazeminājusies līdz pat -51 grādam, un tik zema gaisa temperatūra Eiropā pēdējos gados nebija pieredzēta, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

-51 grāds reģistrēts Hosedahardas ciemā, kas atrodas uz robežas starp Ņencu autonomo apvidu un Komi Republiku. Šā gada 11.janvārī šajā vietā tika reģistrēts līdzšinējais šīs ziemas aukstuma rekords Eiropā, kas bija -48 grādi. Savukārt lielākais sals Eiropā, kas šoziem piedzīvots ārpus Krievijas, ir 20.janvārī Zviedrijas ziemeļos, Somijas pierobežā, reģistrētie -42,7 grādi.

Vorkutā naktī uz trešdienu gaisa temperatūra pazeminājās līdz -46 grādiem, savukārt dažviet Sibīrijā gaisa temperatūra pēdējās diennaktīs noslīdējusi līdz -57 grādiem. Maskavas apkaimē sals sasniedzis -26 grādus.

Liels sals patlaban apņēmis visu Krieviju, izņemot Soču apkaimi. Vējam pūšot no Lielā Kaukāza kalnu grēdas, gaisa temperatūra otrdien paaugstinājās līdz pat +18,7 grādiem, padarot Sočus par siltāko vietu kontinentālajā Eiropā. Tuvējos kalnos gaisa temperatūra otrdien pakāpās līdz aptuveni +10 grādiem.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu