Eirovīzijas nacionālie pusfināli notiks jau šajā nedēļas nogalē (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē, 1. un 2. februārī koncertzālē «Palladium» divos krāšņos koncertšovos noskaidros 12 dziesmas – finālistes, kas 22.februārī Ventspilī cīnīsies par ceļazīmi uz Eirovīzijas dziesmu konkursa finālu Kopenhāgenā, Dānijā. Konkursa  radošā komanda parūpējusies par to, lai abos pusfinālos dziesmu un izpildītāju klāsts būtu daudzveidīgs. Bez konkursantiem koncertos uzstāsies arī viesi, informēja Ilze Ārniece. 

1.februārī – grupa «Dzelzs vilks», aktieru ansamblis «Gapoljeri», folkmūziķes māsas Dimantas un hip hop izpildītājs Pikaso jeb Jānis Lipšāns, bet 2.februārī – 2012.gada Pasaules koru olimpiādes čempioni vokālais ansamblis «Latvian Voices», Aija Andrejeva, grupa «Headline» un iepriekšējo Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku Koru karu uzvarētājs koris «Sõla». Abus vakarus uzstāsies arī šveicieši «Sinplus», kas 2012.gadā pārstāvēja Šveici Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā Azerbaidžānā.

Pusfināla koncertus Rīgā vadīs improvizācijas teātra aktieris Nauris Brikmanis un pasākumu vadītājs Ēriks Loks. Konkurss šogad noritēs «Made in Latvia» zīmē, jo visas konkursa dziesmas ir sacerējuši Latvijas autori.

Katrā pusfinālā savā starpā sacentīsies 12 dziesmas, no kurām 6 skatītāju balsojuma un žūrijas lēmuma rezultātā tiks tālāk uz finālu Ventspilī 22.februārī. Dziesmu secība pusfinālos publicēta un visas 24 dziesmas var noklausīties mājas lapā «eirovizija.lv». Intervijas ar dziesmu autoriem «rigaradio.lv».

  • Biļetes uz pusfināliem pieejamas «Biļešu Servisa» kasēs. Koncertu sākums abas dienas pl. 21:00, ieeja pasākumā no pl.20:15. Vienas biļetes cena EUR 7,00.
  • Koncertus varēs vērot arī tiešraidēs LTV1 un ltv.lv mājas lapā.
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu