Rīgas Zoodārzā Tropu mēnesis 2014 – veltījums kukaiņiem un klimata pārmaiņām! (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Zooloģiskajā dārzā februārī jau divpadsmito gadu notiek tradicionālais Tropu mēnesis. Šogad galvenā Tropu mēneša tēma veltīta kukaiņiem un klimata pārmaiņām. Tropu mājā iepazīsim kukaiņu pasauli, Žirafu mājā kopā ar Pasaules Dabas Fonda Pandu uzzināsim kā ietekmējam klimatu un kā varam dzīvot taupīgāk sev un draudzīgāk dabai, bet Mācību klasē radoši domāsim un aizrautīgi pārveidosim nevajadzīgās lietas par vajadzīgām.

Tropu mēnesis 2014 notiks no 1. februāra līdz 28. februārim:

· Sestdienās un svētdienās no plkst. 12.00 līdz 16.00 Tropu mājā iepazīsim dažādus posmkājus un noskaidrosim vai «Zeme pieder kukaiņiem!» Ikvienam būs iespēja iesaistīties interesantās sarunās par šīs neparastās pasaules daudzveidību un tās lomu dabā, rast atbildes uz jautājumiem: Vai visi odi alkst pēc asinīm? Kuri kukaiņi bijuši pazīstami ar dinozauriem? Kam vajadzīgi siseņi? Vai skorpions ir kukainis? Kāds labums no kodēm? Paši zinātkārākie un drosmīgākie varēs satikties tuvāk ar kādu tropisko mežu iemītnieku: šņācējprusaku, tūkstoškāji vai ... .

www.poletopolecampaign.org

· Sestdienās un svētdienās no plkst. 12.00 līdz 16.00 Mācību klasē darbosies radošās darbnīcas «Tu arī vari – radīt, darīt, sargāt pats». Kopā ar apmeklētājiem atklāsim, kā vienlaicīgi varam taupīt un saudzēt savu pasauli, zīlīšu pasauli, roņu pasauli... tā līdz pat leduslāča pasaulei. Viens no veidiem: būt apdomīgiem un radošiem savā ikdienā – pirms ko izsviest, padomā, varbūt to vēl var kur pielietot vai izmantot. Kā izgatavot vienkāršu barotavu putniem no plastmasas pudelēm un kur vēl tās var lieti noderēt, uzzināsim Tropu mēneša pirmajā nedēļas nogalē 1. un 2.februārī radošajā darbnīcā nr. 1. «Taisi pats». Savukārt nākošajās nedēļās radīsim kaut ko citu.

Darba dienās

· Interesentu grupām būs iespēja doties tematiskā ekskursijā «Kukaiņu dzīves noslēpumi» gida pavadībā. Klausīties gribētāju grupas aicinām pieteikties savlaicīgi.

· Skolēniem piedāvājam mācību ekskursiju «Siltuma joslas jeb «No pola līdz polam».

info@rigazoo.lv

Tropu mēneša laikā 50% atlaide!

Pateicoties zooloģiskā dārza sadarbības partnerim, Uzziņu dienestam 1188, Tropu mēneša pasākumus varēs apmeklēt par pazeminātu ieejas biļešu cenu. Lejupielādē bezmaksas kuponu uzziņu dienesta 1188 mājaslapas kuponu sadaļā, uzrādi to Rīgas zoodārza kasē un ietaupi 50% no pamatcenas! (kupons lejupielādei no 1. februāra)

  • Kupons nodrošina piedāvājumā esošā pakalpojuma - Rīgas zoodārza ieejas biļetes iegādi ar 50% atlaidi no pamatcenas : vienam bērnam biļete ar kuponu maksā € 2,00 (parasti € 4,00) vai vienam pieaugušajam biļete ar kuponu maksā € 3,00 (parasti € 6,00);
  • Viens kupons derīgs piecu ieejas biļešu iegādei;
  • Kupona dāvātā atlaide netiek summēta ar cita veida atlaidēm;
  • Kupona izmantošanas termiņš: 2014. gada 1.-28. februāris. Attiecīgais pakalpojums ir izmantojams tikai kupona izmantošanas termiņa laikā.
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu