Pusaudze izdzīvo pēc kritiena no 900 metru augstuma (70)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušajā nedēļā kāda pusaudze ASV izdzīvojusi pēc kritiena no 900 metru augstuma. Ārsti notikušo dēvē par brīnumu, ziņo ārvalstu mediji.

Incidents noticis 25.janvārī, kad pēc neveiksmīga lēciena ar izpletni, 16 gadus vecā Makenzija Vesingtone kritusi no 3000 pēdu (apmēram 900 metru) liela augstuma.

Meitene negadījumā guvusi smagus ievainojumus - gūžas kaula lūzumu, kā arī dažādus spēcīgus sasitumus, taču meitenei izdevies izdzīvot. Kā medijiem atzinis Oklahomas štata galvenā medicīnas centra ķirurgs Džefrijs Benders, notikušais ir brīnums. Cietusī meitene jūtas labi, taču viņu sagaida ilgstošs rehabilitācijas periods. Cik ilgs būs meitenes atlabšanas process, ķirurgs nevarēja prognozēt.

Lēciens ar izpletni bijis pusaudzes ilgi lolots sapnis, un, lai to realizētu, meitene devusies izpletņu lēkšanas centru «Pegass». Tā kā centra noteikumi nepieļauj nepilngadīgu personu lēkšanu ar izpletni, Makenzija bija nodrošinājusies ar tēva izsniegtu atļauju.

Lidmašīnā, no kuras lēca pusaudze, vēl atradās citi izpletņlēcēji, to vidū arī meitenes tēvs Džo Vesingtons. Tā kā meitene lēca pirmo reizi, viņas izpletnis bija aprīkots ar speciālu mehānismu, kas atver izpletni pusaudzes vietā.

Kā medijiem atklājis «Pegasa» vadītājs un galvenais instruktors Roberts Svensons, izlecot no lidmašīnas meitenes izpletnis darbojies bez problēmām, taču gaisā tas savērpies. Instruktors atklāj, ka par šādiem gadījumiem tiek stāstīts instruktāžā, un Makenzija to bija noklausījusies. Tāpat meitenes ķiverē bija iebūvēti radio sakari, ar kuru palīdzību viņai deva norādes, kā tikt galā ar radušos situāciju, taču pusaudzei tas neizdevās.

Makenzijas tēvs uzskata, ka izpletņlēkšanas klubam vajadzēja aizliegt viņa meitai celties gaisā ar lidmašīnu un lēkt ar izpletni, kamēr viņa nav sasniegusi 18 gadu vecumu. Vesingtons pauda viedokli, ka klubam vajadzēja darīt visu, lai lēcienu nepieļautu, neskatoties uz to, ka pats bija devis meitai atļauju lēkt ar izpletni.

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu