Ukrainas eksprezidents: Valsts atrodas uz pilsoņkara sliekšņa (127)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ukraina atrodas uz pilsoņkara sliekšņa, ar šādu paziņojumu trešdien nāca klajā bijušais prezidents Leonīds Kravčuks.

«Visa pasaule atzīst un Ukraina atzīst, ka valsts atrodas uz pilsoņkara sliekšņa,» uzrunā parlamentam sacīja Kravčuks, kurš Ukrainas prezidenta amatā atradās no 1991. līdz 1994.gadam. «Ukrainā ir paralēlas varasiestādes, faktiski notiek sacelšanās.»

«Tā ir revolūcija. Pašlaik izveidojusies dramatiska situācija, kurā mums jārīkojas ar vislielāko atbildību,» uzsvēra eksprezidents. «Ir jāmazina konfrontācija un jāvienojas par plānu konflikta atrisināšanai. Mums ir jāizstrādā šis plāns soli pa solim, lai mazinātu konfrontāciju.»

Trešdien Ukrainas parlamentā notiek ārkārtas sēde, kurā ir jāizskata likumprojekts par masu protesta akciju dalībnieku amnestēšanu.

Krīze Ukrainā aizsākās novembrī, kad prezidents Viktors Janukovičs atteicās no asociācijas līguma parakstīšanas ar ES.

Tūkstošiem cilvēku iesaistījušies protestos pret valdību, Kijevā saslējuši barikādes un izveidojuši protesta nometnes.

Jauna krīzes eskalācija aizsākās 19.janvārī, kad Kijevas centrā izraisījās iepriekš nepieredzētas vardarbīgas sadursmes protestētāju un miliču starpā. Pēdējo dienu sadursmēs dzīvību zaudējuši četri aktīvisti.

Protestētāju grupas Kijevā ieņēmušas vairākas ministriju ēkas un uzbrukušas administrācijas ēkām arī ārpus galvaspilsētas.

Komentāri (127)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu