Pretgrumbu diēta - vienas dienas dārzeņu sulu kūre (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Food Thinkers, CC BY-NC-SA 2.0

Šīs kūres laikā vienu dienu jūs pārtiekat tikai no šķidruma, veici¬not visa organisma atjaunošanos. Vieglāk to ir darīt nedēļas nogalē vai kādu citu dienu, kad jums nav jābūt darbā vai ārpus mājas. Taču, ja tas nav iespējams, sulas var paņemt līdzi termosā.

Šajā dienā jūs drīkstat dzert tikai dārzeņu sulas (atļauts arī mazliet mazcukura augļu sulas), ūdeni, dzirkstošu minerālūdeni, siltu dārzeņu buljonu, zāļu tēju un zaļo tēju. Vairs neko. Šāda attīrīšanās diena ir lielisks pretnovecošanas impulss, īpašs grūdiens, lai atbrīvotos no uzkrātā ūdens, gļotām un toksīniem. Tas palīdz atjaunināt ķermeni šūnu līmenī, bagātīgi apgādā ar antioksidantiem, kas neitralizē brīvos radikāļus, un veicina bojāto šūnu atveseļošanos.

Ar šo vienas dienas sulu kūri varat uzsākt savu pretgrumbu programmu vai arī ieplānot to kā 15. dienu pēc 2 nedēļu pretgrumbu diētas kursa. Sulu kūri var pagarināt par vēl vienu dienu, varat īstenot arī badošanos nedēļas nogalē. Dažiem patīk badoties reizi nedēļā, tā darām arī mēs ar vīru. Tā ir jūsu programma, un jūs varat to piemērot atbilstoši savām vēlmēm.

Ja gatavojaties kādam īpašam pasākumam un vēlaties zaudēt pāris kilogramu un izskatīties sevišķi dzīvīgi un jauneklīgi, vienas dienas attīrīšanās kūre noteikti palīdzēs uzlabot izskatu un pašsajūtu. Pat strādājot ārpus mājas, varat visu laikus saplānot un badoties bez stresa, lai svarīgajā dienā izskats būtu svaigs. Sulu kūre teicami palīdz izskalot no organisma toksīnus un atkritumvielas arī tad, ja esat par daudz apēdis vai iedzēris, arī pēc atvaļinājuma, kāda īpaša pasākuma vai ilgstoša stresa.

Vienas dienas dārzeņu un sulu kūres ēdienkarte

Vakars pirms sulu kūres

Pirms sulu kūres dienas iepriekšējā vakarā jāietur viegla maltīte.

Brokastis

7.00 vai pēc pamošanās: zāļu tēja vai zaļā tēja ar citrona sulu vai karsts ūdens ar citronu un mazu šķipsniņu sarkano piparu (kajennas pipari, cili pipari)

7.30: rīta enerģijas kokteilis (gurķis, citrons, burkāni, bietes ar lapām, seleriju kāti, pētersīļu sula, ingvers) vai dārzeņu sula, vai mazcukura augļu sula - pēc izvēles

Otrās brokastis

9.00: 230g ūdens vai zāļu tējas 10.00: dārzeņu sula - pēc izvēles

11.00: 230g ūdens vai dabiski gāzēta minerālūdens ar citronu, vai ūdenī izšķīdinātu pulverveida C vitamīnu*

Pusdienas

12.00: pikantais tomāts ar ledu (tomāts, gurķis, selerija, asā mērce, ledus)), V-8 sula (8 dārzeņu sulu maisījums) vai dārzeņu sula — pēc izvēles

Launags

13.30: 230g ūdens vai dabiski gāzēta minerālūdens ar citronu

14.30: 230g ūdens vai dabiski gāzēta minerālūdens ar citronu, vai C vitamīna pulvera

15.00: silts dārzeņu buljons vai dārzeņu sula - pēc izvēles 16.00: 230 g ūdens vai dabiski gāzēta minerālūdens ar citronu

17.00: 230g ūdens vai dabiski gāzēta minerālūdens ar citronu

Vakariņas

18.00: 230-280g dārzeņu sulas pēc izvēles vai aukstā gurķu un avokado zupa, vai aukstā burkānu un avokado zupa - Varat arī izdzert tasi silta dārzeņu buljona.

* Dabiski gāzētu minerālūdeni vienmēr varat aizstāt ari ar parastu ūdeni. Garšas bagātināšanai varat pievienot izspiestu citrona sulu, laima sulu vai ari tējkaroti nesaldināta dzērveņu vai tumšo ķiršu sulas koncentrāta, ko var nopirkt veselīgas pārtikas veikalos. Ari C vitamīna pulveris (buferēta askorblnskābe) ir teicams līdzeklis attīrīšanās procesa laikā, jo kā antioksidants savienojas ar brīvajiem radikāļiem un tos neitralizē. Varat to iejaukt gan ūdenī, gan sulā. Varat izvēlēties Emer’gen-C Lite - tas ir pulverveida C vitamīna preparāts, kas satur maz saldinātāju un kura sastāvā ir septiņas minerālvielas, arī sērs (to var nopirkt veselīgas pārtikas veikalos).

Vairāk par Šerlijas Kelbomas grāmatu «Pretgrumbu diēta» lasiet šeit.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu