Madonna uzstāsies ar atbrīvotajām «Pussy Riot» dalībniecēm (46)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu dziedātāja Madonna februārī labdarības koncertā Ņujorkā uzstāsies kopā ar krievu pankmūzikas grupas «Pussy Riot» dalībniecēm.

5.februārī organizācijas «Amnesty International» koncertā Madonna kāps uz vienas skatuves ar Nadeždu Tolokoņņikovu un Mariju Aļohinu. Sarīkojumā piedalīsies arī citas pasaules mēroga slavenības, tostarp īru dziedātājs Bobs Geldofs, amerikāņu rokgrupa «Blondie» un māksliniece Joko Ono.

«Ar lepnumu iepazīstinu jūs ar manām kolēģēm brīvības cīnītājām Nadju un Mašu,» Madonna norāda trešdien publicētā paziņojumā. «Es apbrīnoju viņu drosmi, kā arī ilgi esmu atbalstījusi viņu ziedošanos vārda brīvības un cilvēktiesību vārdā.»

Tolokoņņikova tviterī apliecinājusi, ka Ņujorkā tikšoties ar Madonnu. «Mēs vairāk nekā jebkurš cits saprotam, cik svarīgs ir «Amnesty International» darbs, saistot aktīvistus ar ieslodzītajiem. Mēs nekad neaizmirsīsim, ko nozīmē atrasties cietumā pēc politiskas notiesāšanas. Mēs esam solījušas turpināt palīdzēt tiem, kas vēl arvien atrodas aiz restēm, un mēs ceram redzēt jūs visus «Amnesty International» koncertā,» šomēnes paziņoja abas «Pussy Riot» dalībnieces.

Koncertā piedalīsies arī tādas grupas kā «The Flaming Lips», «Imagine Dragons», «The Fray», «Cold War Kids», «Cake», kā arī R&B dziedātāja Lorīna Hila un citas zvaigznes.

«Amnesty International» pirmo šādu koncertu sarīkoja pirms 25 gadiem. Toreiz pasākumā piedalījās rokgrupa U2, mūziķi Stings un Lū Rīds. Koncerta mērķis šodien ir pievērst jaunās paaudzes uzmanību cilvēktiesību jautājumiem, norādījusi organizācija.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu