«Škoda Motorsport» rallija komanda gatava debijai Latvijā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas rallija čempionāta otrajā posmā "Rally Liepaja" savu 2014.gada rallija sezonu uzsāks "Škoda Motorsport" rūpnīcas komanda, kuru Liepājā ar "Škoda Fabia S2000" rallija automašīnām pārstāvēs divas rallija ekipāžas – somu duets Esapeka Lapi un Janne Ferms, kā arī vācu rallija ekipāža Seps Vīgands un Franks Kristians.

Ņemot vērā, ka "Škoda Motorsport" nestartēja pirmajā Eiropas rallija čempionāta posmā, komanda Latvijā ieradās nedēļu pirms rallija, lai veiktu divu dienu treniņus un testus, kā arī pilnībā sagatavotos gaidāmajām sacensībām. Ņemot vērā apjomīgo darbu un sarežģīto loģistiku, atbalstu "Škoda Motorsport" sniedza arī "Škoda" pārstāvji Latvijā – "Karlo Motors" komandas vajadzībām atvēlēja vairākas "Škoda" automašīnas, savukārt "Škoda" dīleris Liepājā – "SD Autocentrs" atvēlēja savu autoservisu automašīnu sagatavošanai.

"Škoda Motorsport" Kurzemes ceļos aizvadīja divu dienu garus testus, kuru laikā abas rallija ekipāžas un komandas mehāniķi centās atrast šī reģiona ceļiem atbilstošākos sporta automašīnu regulējumus. Pēc apjomīgās testu un treniņu programmas "Škoda Motorsport" inženieri "SD Autocentrs" servisā pilnībā sagatavoja abas automašīnas rallijam.

Pēc aizvadītajiem treniņiem un iepazīšanās ar rallija trasi "Škoda Motorsport" pilots Esapeka Lapi atzina: «Mēs aizvadījām ļoti labus testus uz diviem dažāda tipa ceļiem, kuri abi man ļoti atgādināja Somijas ceļus. Es tos patiesi izbaudīju. Man liekas, ka testu laikā mums izdevās atrast ļoti labus sporta automašīnas regulējumus. Tāpēc ar ļoti lielām cerībām raugos uz šīm sacensībām. Iepazīstoties ar trasi, secināju, ka rallija ātrumposmi ir ļoti līdzīgi tiem ceļiem, kādus izmantojām testos – man ļoti patīk šie ceļi, tikai ļoti žēl, ka tie nav klāti ar sniegu un ledu. Apstākļi visiem būs vienādi, un vissmagākais jautājums būs riepas, kas pastiprināti dilst šādos apstākļos.»

Šis gads čempionu vienībai "Škoda Motorsport", kuras pilots Jans Kopeckis pagājušajā gadā izcīnīja Eiropas čempiona titulu būs ļoti sarežģīts, jo paralēli startiem rallijos ar labi pazīstamajām un pārbaudītajām "Škoda Fabia S2000" rallija automašīnām "Škoda" dzimtenē Mlada Boleslava, Čehijā norit aktīvs darbs pie pilnīgi jauna "R5" klases rallija automobiļa izstrādes.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu