Apsūdzība Bostonas spridzinātājam pieprasīs nāvessodu (39)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Savienoto Valstu ģenerālprokurors Ēriks Holders ceturtdien informēja medijus, ka apsūdzība par Bostonas terorakta sarīkošanu aizdomās turamajam Džoharam Carnajevam pieprasīs nāvessodu, ziņo «Rt.com».

Holders skaidro, ka izsvēris būtiskākos ar lietu saistītos faktus, iepazinies ar aizstāvības argumentiem un nolēmis šajā lietā no prokuratūras puses apsūdzētajam pieprasīt nāvessodu.

Pagaidām konkrēts tiesas sēdes datums vēl nav nozīmēts, taču, ja Carnajevs tiks atzīts par vainīgu masu iznīcināšanas ieroču izmantošanā, tad apsūdzība pieprasīs augstāko soda mēru, teica ģenerālprokurors.

Kā ziņots, pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti. ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Džoharu un Tamerlanu Carnajevus. Tamerlans zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt Džohars tika aizturēts un ilgstoši ārstējās slimnīcā. Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu