Šodien gaidāmi ļoti nepatīkami laika apstākļi (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MTSOfan, CC BY-NC-SA 2.0

Dienā Latvijai no dienvidrietumiem tuvosies zema spiediena ieplaka, tādēļ debesis daudzviet klās mākoņi, un, nokrišņu zonai šķērsojot teritoriju, snigs un putinās, bet Kurzemē pēcpusdienā gaidāms sasalstošs lietus un veidosies stiprs apledojums, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Piektdien pūtīs mēreni stiprs dienvidu, dienvidaustrumu vējš, brāzmās saglabājot ātrumu no 15 līdz 19 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -7…-11 grādiem, austrumu rajonos līdz -11…-13 grādiem.

Virs Krievijas rietumu rajoniem atrodas spēcīgs anticiklons, kur valda aukstās gaisa masas, vietām gaisa temperatūra aizvadītajā naktī pazeminājās pat zem -30 grādiem, Vidzemē un Latgalē tā ietekmē bija -20...-22 grādus auksta nakts.

Savukārt no dienvidrietumiem mūsu reģionam tuvojas siltās gaisa masas. Tomēr tās Latvijas teritoriju sasniegs vien atmosfēras augšējos slāņos. Piektdienas pēcpusdienā, kā arī 1.februārī aptuveni 1-2 kilometru augstumā virs Latvijas gaisa temperatūra būs 0...+2 grādi, savukārt piezemes gaisa slānī saglabāsies sals - temperatūra nebūs augstāka par -4...-9 grādiem. Tādēļ gaidāms sasalstošs lietus – atkala. Rīt pēcpusdienā stiprs apledojums veidosies Kurzemē, savukārt naktī uz sestdienu šī nokrišņu zona pārvietosies un Latvijas centrālajiem rajoniem – Zemgali un arī Vidzemes rietumu daļu.

Latvijas Valsts ceļi informē, ka braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši, izņemot Kurzemi, kur atsevišķos rajonos veidojas apledojums:

Liepājas virzienā autoceļš vietām sniegots un apledojis posmā Apšupes krustojums - Annenieki;

Ventspils virzienā sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Kūdra - Usma;

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās vietām apgrūtina braukšanas apstākļus Talsu un Tukuma apkaimēs. Brauktuves apstrādā ar pret apledojuma materiāliem.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu