8 kustoņu stāsta laimīgais atrisinājums (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna uzņēmums

Suņu ģimenīte omulīgi iekārtojusies Helēnas un Laura laipni atvēlētajos pagaidu apartamentos. Bridža ir paraugmamma ne tikai savam dēliņam, bet gādīgi rūpējas arī par 6 pieņemtajiem mazulīšiem 5 meitiņām un 1 audžupuiku. Vēl divas suņmeitiņas aprūpē pieredzējusi  auklīte Svetlana, kura mazās izbaro ar pudelīti.

8 kustoņu stāsts sākās 27. janvāra vakarā, kad Daugavgrīvas šosejas malā tika atrasta kaste ar 8 pīkstošiem kucēniem, kuriem vēl nebija atvērušās actiņas. Mazuļi bija atņemti mammai un pamesti nosalšanai. Policija aptaujāja apkārtnes iedzīvotājus – velti, neviens neko nevarēja pastāstīt. Suņu zīdainīši nonāca daktera Beinerta klīnikā un patversme Ulubele izsludināja trauksmi – barojošas kucītes jeb auklīšu meklēšanu. Cilvēku atsaucība bija milzīga. Nākamajā rītā no Zemgales piezvanīja Aldis, sakot – viņa Bridža dzemdībās zaudējusi otru mazuli, piena ir tik daudz, ka viens palikušais dēliņš nespēj visu apēst un kuce mokās. Zinot, ka suņu mammas negribīgi pieņem svešus bērnus, sarunājām, ka Aldis 7 gadus veco laiku Bridžu un viņas puikiņu vedīs uz klīniku pie mazajiem. Turējām īkšķus un labās domas tika uzklausītas – lielā sune mazos ne tikai pieņēma, laižot pie pupa, bet izrādīja īstu mammas mīlestību, masējot punčus un mazgājot dupšus.

Suņu ģimene ir drošībā ļoti kārtīgās pagaidu mājās. Bridža mazos baros tik ilgi, kamēr būs piens. Astoņi mazkustoņi un arī Bridžas dēliņš tusnis – tontons būs pieejami adopcijai, kad būs kļuvuši patstāvīgi, kārtīgi iemācījušies paši ēst un saņēmuši visas kucēnu vakcīnas.

Par Ulubeli :

Ulubeles apsaimniekotajā Līču patversmē pašlaik pēc atbildīgiem saimniekiem lūkojas vairāk kā 180 suņu un 40 kaķu. Līčos ir daudz skaistu un veselīgu kucēnu, kuriem ļoti vajadzētu dzīvot mājās pie saimniekiem, nevis uzturēties patversmes sprostos. Līčos dienā tiek apēsti 80 kg barības, bet mēnesī visām veterinārajām vajadzībām izlietoti vismaz 3000.- EUR. Katru mēnesi Ulubele spēj palīdzēt 100 patversmē jaunuzņemtiem dzīvniekiem. Vislielākā palīdzība patversmēm ir būt atbildīgam un rūpīgam saimniekam. Nekad nepamest savu dzīvnieku un , ja tas noklīst, braukt pakaļ uz patversmi. Ļoti gaidam uz atbildīgiem kucēnu, kaķēnu un arī pieaugušo dzīvnieku adoptētājiem.

Ja nav iespēja kādu adoptēt, Līču patversmes iemītniekiem var palīdzēt dažādos veidos:

*Siltas segas, pledi, dvieļi, palagi, paklājiņi, vienreizējie paladziņi, bļodiņas, kakla siksnas, pavadas un dzīvnieku barība lielākajā Latvijas dzīvnieku patversmē Ulubele, kas atrodas Līčos, ir vajadzīgi vienmēr!

*Domā zaļi un šķiro makulatūru! Līčos tiek pieņemts viss, izņemot ēdiena tetrapakas. Par tonnu nodotas makulatūras astaiņu uzturēšanai saņemam 42.- Eur.

*Konts ziedojumiem :

Biedrība «Dzīvnieku pansija Ulubele»

Reģ.Nr. LV 40008095993

konts: LV97HABA0551028353893

ar norādi «Līču patversmes dzīvnieku aprūpei»

*Darbojas ziedojumu tālrunis:90006083

Pateicamies par jūsu atbalstu,

Ulubeles komanda

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu