Par nekustamā īpašuma nodokļa apmaksu (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jau vairākus gadus nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem, fiziskām un juridiskām personām, portālā www.epakalpojumi.lv ir pieejama informācija par saviem nekustamiem īpašumiem visās Latvijas pašvaldībās, to nodokļiem, maksāšanas paziņojumiem, maksājumiem, kā arī nodrošināta iespēja nodokli apmaksāt un pieteikties maksāšanas paziņojuma elektroniskai piegādei, portālu «Apollo» informēja Vita Jekimova, SIA «ZZ Dats» mārketinga speciāliste.

Par nekustamā īpašuma nodokļa apmēru kārtējam taksācijas gadam tiek paziņots maksātājam līdz tā paša gada 15.februārim, nosūtot maksāšanas paziņojumu pēc norādītās adreses. Maksāšanas paziņojumā tiek atainota informācija par nekustamo īpašumu, t.sk. nodokļa maksājuma apmēru, samaksas termiņu, nekustamā īpašuma nodokļa parādu vai pārmaksu.

Nekustamā īpašuma nodoklis maksājams reizi ceturksnī - ne vēlāk kā 31.martā, 15.maijā, 15.augustā un 15.novembrī - vienas ceturtdaļas apmērā no nodokļa gada summas, vai arī nodokli var nomaksāt reizi gadā - avansa veidā. Papildus informāciju, lūdzam, skatīt portālā www.epakalpojumi.lv.

Katru gadu, sagatavojot visiem nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem nodokļa maksāšanas paziņojumus papīra formā un piegādājot tos norādītajā adresē, tiek patērēts milzīgs papīra apjoms un, protams, arī nozīmīgi naudas līdzekļi. Šos resursus var ietaupīt, nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem atsakoties no maksāšanas paziņojuma piegādes papīra formā, to aizstājot ar maksāšanas paziņojumu elektronisku piegādi. Pašreiz šādu iespēju izmanto tikai nedaudz vairāk kā 4% NĪN maksātāju.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu