Sasalstošs lietus gaidāms daudzviet; LVC brīdina autovadītājus (45)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HadleyNet, CC BY-NC-SA 2.0

Jaunākās sinoptiķu prognozes liecina, ka sasalstošs lietus piektdienas pievakarē un naktī gaidāms daudzviet, tāpēc uz autoceļiem jābūt īpaši uzmanīgiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka vakarā, sākot no Kurzemes, Latvijas rietumu un centrālajos rajonos gaidāms sasalstošs lietus, kā rezultātā veidosies stiprs apledojums.

Savukārt nakts pirmajā pusē nokrišņu zona tālāk pārvietosies uz Vidzemi, kur arī gaidāms stiprs apledojums.

Uzņēmums «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) informē, ka saskaņā ar meteoroloģisko prognozi, šodien pēcpusdienā un naktī valsts rietumu un centrālajā daļā gaidāms sasalstošs lietus - veidosies stipra atkala, ceļi būs slideni.

Apledojuma veidošanos pastiprinās vēja brāzmas un zemā gaisa temperatūra, savukārt veicamā ceļu apstrāde nedos ātru efektu, jo pretapledojuma reaģentu iedarbība pie gaisa temperatūras zem -10 grādiem ir krietni lēnākā.

Īpaši bīstama satiksmes situācija sasalstošā lietus zonā var izveidoties uz vietējās nozīmes ceļiem (C un D uzturēšanas klases), kuriem veicama tikai lokāla pretapledojuma apstrāde.

Šajos satiksmei nelabvēlīgajos laika apstākļos LVC aicina iespēju robežas atturēties no individuālā autotransporta izmantošanas vai braukšanas laikā būt īpaši uzmanīgiem un ņemt vērā nelabvēlīgos braukšanas apstākļus, kā arī atcerēties, ka ceļu ziemas uzturēšanas līmenis uz dažādiem nozīmes autoceļiem atšķiras un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu